Afera: Peđa Mijatović prao pare od transfera Luke Modrića!

0
408
Novi skandal drma fudbalsku Evropu, a moru novih informacija u okviru Football Leaks-a pojavila se i ta da je menadžer Luka Modrića Vladica Lemić u saradnji sa Predragom Mijatovićem „prao“ novac od transfera kroz firmu u Republici Srpskoj

Iako nije registrovani FIFA-in menadžer, Lemić je prema tvrdnjama Football Leaks-a od 2013. do 2017. godine zaradio 4,4 miliona evra na provizijama koje je naplatio preko bratove firme „Top Sport Consulting“ u Republici Srpskoj, koja je odabrana kao posrednik jer se nalazi u bosanskohercegovačkom entitetu u kojem je porez na dobit samo 10 odsto dok se u Belgiji, zemlji u kojoj je Vladica prijavljen, dobit oporezivala sa 34 odsto.

U posao je navodno bio uključen i Predrag Mijatović, bivši Realov sportski direktor koji je s Lemićem zaradio milionske iznose, iako se na njihov račun nije slio ni cent.

Sumnju potkrepljuje to što je spomenuta firma koja je u periodu od 2014. do 2017. imala samo sedmoro zaposlenih prijavila neverovatnih 32 miliona evra dobiti, što je nakon oporezivanja spustilo na 23 miliona i dovelo je na peto mesto po profitabilnosti u RS.

U celu problematiku je uključen i menadžer Davor Ćurković koji je formalno zastupao Modrića prilikom transfera u Real 2012. godine, a koji je samo tri meseca nakon početka saradnje sa kapitenom Hrvatske potpisao ugovor sa belgijskom firmom koja je preuzela prava na sve prihode koje idu od svakog narednog Lukinog transfera, a čiji je vlasnik upravo bio Lemić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here