AMERIMA LEKCIJA IZ GEOGRAFIJE: Gde je Crna Gora? A, znate li vi Novaka Đokovića?

Crnogorska teniserka Danka Kovinić plasirala se u drugo kolo Australijan opena pobedom nad Saisai Ženg, ali se posle meča više namučila da Amerikancima objasni odakle je.

Reč je o Crnogorki, a novinari iz SAD su mislili da se radi o ostrvskoj državi. Da bi im Danka objasnila odakle je morala je da se služi imenom Novaka Đokovića.

– Nije ostrvo, ali je jedna veoma lepa zemlja. Novak Đoković je Srbiju promovisao na najbolji način, nadam se da ću i ja uspeti isto sa Crnom Gorom, što stvarno pokušavam. Često mi se dešava da me ljudi pitaju gde se nalazi zemlja, pa kad im kažem da ima manje od milion stanovnika, ostanu u čudu. Pitaju me da li mogu da prepešačim celu državu – rekla je Danka i nastavila:

– Uglavnom krenem da im objašnjavam od Novaka Đokovića i Srbije, da je to nekada bila Srbija i Crna Gora, pre toga Jugoslavija… Kada im kažem Jugoslavija, sve im postane jasno. Krenu da nabrajaju sve zemlje iz bivše Juge i dođemo do toga gde je Crna Gora.

Podsetimo, deca u školama u Srbiji u šestom i sedmom razredu uče ne samo geografski položaj zemlaja sveta, već i njihova rudna bogatstva, trgovinu i poljoprivredu. Toliko o obrazovanju…

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar