Arbitar Milorad Mažić za Blicsport: Očekivao sam da sudim finale LŠ

Arbitar Mažić je ponos Srbije – I kada naša zemlja ostane bez predstavnika na važnim fudbalskim takmičenjima, tu je iskusni arbitar iz Vrbasa. On je za Blicsport otkrio kako se oseća pred finale Lige šampiona u kojem će biti četvrti sudija, ali i kako se nosi sa pritiskom.

– Moje kolege i ja smo prezadovoljni kakvu smo sezonu imali, iako nam je izmaklo finale Lige šampiona. Očekivali smo da sudimo u Kardifu 3. juna, ali šta da se radi. Na neki način ću biti učesnik tog meča, kao četvrti arbitar, ali moje kolege neće biti sa mnom.

Kakvi su vaši dalji planovi?

– Za manje od mesec dana očekuje nas Kup konfederacija. Potreban mi je i odmor, moram da se regenerišem kako bih kvalitetno sudio na tom prvenstvu. Cilj mi je da tamo ostavim što bolji utisak i nadam se da će se to ostvariti. Tamo će biti samo devet ekipa sudija iz celog sveta, što je veliki izazov za moj tim. To je korak u napred koji će nam značiti mnogo na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Milorad Mažić

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS SrbijaMilorad Mažić

Koji su vaši krajnji ciljevi?

– Svake sezone ciljevi su najviši, a ja nemam dilemu da ćemo mi kad tad uspeti da sudimo neku od najvažnijih fudbalskih utakmica.

Da li ste očekivali da budete glavni arbitar u finalu Lige šampiona?

– Svaki tim sudija koji je na nivou na kojem je moja ekipa se nadao da će biti učesnik okršaja Reala i Juventusa. Šira javnost je očekivala da nama pripadne takva čast, ali bih bio nekorektan da ne kažem da je Nemac Feliks Brih zaslužio da sudi taj meč. Čekamo našu šansu, a ona će se sigurno ukazati. Vreme brzo prolazi, pa nemam dilemu da ćemo stići tamo gde smo zacrtali.

Da li vam je ova sezona u Superligi bila jedna od najtežih u karijeri?

– Davno sam naučio da se nosim sa pritiskom koji je jednostavno postao sastavni deo mog života. Volim kada osećam pritisak i zajedno sa kolegama umem da se nosim sa tom pojavom. Ne želim da gradiram ovu sezonu, ona je iza nas. Generalno sam zadovoljan kako sam sudio.

Milorad Mažić

Foto: A. Dimitrijević / RAS SrbijaMilorad Mažić

Ove sezone ste prešli put od Surčina do “Nou Kampa”?

– Utakmica Beogradske zone u Surčinu je lepo iskustvo, kojeg se rado sećam. Ljudi su nas fenomenalno dočekali, sve je bilo na izuzetnom nivou. Meč Barselone i Mančester sitija je drugačije iskustvo.

Da li očekujete da delite pravdu i u finalu Kupa Srbije 27. maja?

– To zaista ne mogu da vam kažem. Sudijska komisija će sigurno naći najbolje rešenje za poslednju utakmicu u sezoni, za večiti derbi. Za par dana će se znati ko će suditi u Humskoj.

Šta biste zaboravili iz ove sezone?

– Apsolutno ništa! Ova sezona je mom timu i meni ubedljivo najbolja u karijeri. Prvenstveno mislim na internacionalnom nivou. Ja se svojih loših utakmica i loših odluka ne stidim, jer ne može baš svaki meč da bude odrađen na vrhunskom nivou. Iz svakog meča na kojem smo imali neki propust smo izašli pametniji i spremniji za sledeći.

Izvor i foto Blic (Luka Dumeljić)

Započnite diskusiju

Ostavi komentar