ARHITEKTA SOPSTVENOG PADA Ovako britanski mediji vide šokantan Novakov poraz

Novak Đoković je ostao bez još jedne titule, parisku je prepustio nekom drugom jer je u četvrtfinalu u dva seta izgubio od Marina Čilića. To je otvorio put Endiju Mareju da preuzme prvo mesto ATP liste, ako se domogne finala, pa i ne čudi što su britanski mediji posvetili veliku pažnju Đokovićevom kiksu u francuskoj prestonici.
„Đokovićev poraz od Čilića otvorio put Mareju da bude svetski broj 1“, naslov je za koji se opredelio Gardijan, list kome je to najvažnija sportska vest u današnjem izdanju.
Podsećajući čitaoce da je hrvatski teniser izgubio 14 mečeva u nizu od Noleta, te da je ugrozio njegovu 122 nedelju dugu vladavinu na ATP listi, jer Endiju Mareju nedostaje još jedna pobeda na pariskom mastersu da obezbedi prvu poziciju, ovaj list piše da je „Novakova utopija da ostane lider uzdrmana drugi put za dva dana. Najpre je uspeo da u četvrtak preokrene protiv Dimitrova, ali 19 neiznuđenih grešaka sada, većina forhendom, iscrepli su njegov potencijal. .. Spasao je dve meč lopte, ali je na kraju Čilić bio taj koji je pogodio sam ugao terena u poslednjoj razmeni udaraca, okupavši se potom u aplauzima šokirane publike“.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar