Atanasijević ovacijama dočekan u Peruđi: Trenutak za nezaborav

Kad je već bilo jasno da Modena ide ka pobedi u derbiju 7. kola u Peruđi, trener domaćih, Slobodan Kovač povukao je potez očajnika. U igru je ubacio, još uvek rekonvalescenta, Aleksandra Atanasijevića.
Reakcija publike u dvorani „Pala Evanđelisti”, u momentu kada je na semaforu pisalo 1:2 i 18:21, bila je prosto neverovatna. Ovacije, pesma, krici, nada u preokret… Nakon narednog poena, kojeg je osvojio baš Atanasijević, usledio je tajm-aut gostiju i dva minuta čuda, kojeg prepričava odbojkaški Bata.
– Neverovatno, i sad se naježim. Gledao sam nekoliko puta snimak iz raznih uglova dvorane. Hvala publici, zaslužili su mnogo više od dva izgubljena derbija. Nadam se da ćemo im uzvratiti, ja naročito.
Osvojili ste prva dva poena u novoj sezoni, a na kraju pogrešili i servis?
– Bili su to moji prvi smečevi posle tačno četiri meseca. Što se tiče servis greške, kao i uvek, želeo sam najbolje, ali nije to još ni izbliza forma, potrebna da se igra na ovako visokom nivou. Verovatno ću u postavi biti tek za nekih desetak dana – kaže Atanasijević.
Ima li još nekih zdravstvenih problema?
– Da kucnem u drvo, nema… Osećam blagu bol, ali ni izbliza onakvu, kakva je bila ovog leta. Pretpostavljam da je to zbog reza, ili još nedovoljne snage mišića. Tek od skoro skačem i sad me boli list noge. Odradio sam juče još jednu magnetnu rezonancu, nema nikakvih promena, sve je u najboljem redu i jedva čekam novi trening – priznaje Atanasijević.
Čelnici Peruđe su nestrpljivi, mnogo novca je uloženo u novu ekipu, trofeji su obaveza?
– Stvoren je ogroman pritisak, što, po meni, ne donosi ništa dobro. Neki momci još nisu u pravoj formi, dva izgubljena derbija nam svima govore gde smo u ovom trenutku. Pozicija na tabeli, peto mesto, trenutna je realnost. Nadam se da će i moj povratak i energija, koju donesem, uticati na celu ekipu, da svi zaigramo puno bolje. Osećam odgovornost zbog poslednja dva poraza, jer sam deo ekipe, bez obzira što sam igrao jako malo – priznaje srpski as.
Žreb je bio nemilosrdan, jer Peruđa u narednom kolu gostuje Lubeu?
– Nije bilo ni sreće, tri derbija u nizu, dva smo izgubili, a idemo u Ćivitanovu, gotovo prežaljeni. Nadam se da ćemo da zbijemo redove i svi zajedno napadnemo Lube. Motiv mora da bude ogroman. Lično, mogao bih da pomognem najmanje u jednom setu, ili da ulazim u igru u završnicama, ako bude potrebno. Još nisam spreman za ceo meč, ali, za ekipu ću sve učiniti. Teška je situacija – ponovio je Atanasijević.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar