Članovi Badminton kluba „Ravens KG” Aleksandar Jovičić, Igor Jovanović i Relja Milić predvođeni trenerom Andrejom Todorovićem, uspešno su učestvovali u periodu od 20. do 22. novembra u Novom Sadu, na tradicionalnom međunarodnom takmičenju „Serbian U17 & youth international – Novi Sad 2020″.

Najveći uspeh je svakako zlatna medalja koju su u muškom dublu kategorije igrača do 17 godina starosti osvojili Igor Jovanović/Aleksandar Jovičić.

U polufinalnom meču su savladali par iz Rumunije Dinu Pandele/Luku-Stefana Pandele sa 2-0 (21:11,21:16). U finalnom meču odigrali su perfektan meč i zasluženo sigurnom igrom stigli do trofeja pobedom nad prvim nosiocima iz Slovenije Anelom Hac Giorkosom/Markom Korošem takođe sa 2-0 (21:17, 21:15).

Njih dvojica zajedno nastupaju duži niz godina, i već su osvajali brojne medalje na ovom turniru u mlađim kategorijama, a ovo im je najveći zajednički uspeh u kategoriji U17 igrača iz cele Evrope, koji će im doneti i značajan broj poena za evropsku rang-listu igrača do 17 godina.

Aleksandar je prikazao svoj raskošni talenat osvajanjem još 2 medalje na ovom turniru: srebro u mešovitim parovima sa Sanjom Perić (BK Bgd), kao i bronzu u muškom singlu. Zaustavljen je nakon velike borbe i neizvesnog 1/2finala od prvog nosioca Marka Koroša iz Slovenije rezultatom 1-2 (14:21, 21:10, 12:21).

U konkurenciji dečaka do 15 godina kategoriji muških dublova, bronzanu medalju je osvojio Relja Milić iz BK „Ravens KG”.

On je igrao sa sjajnim Uglješom Mihajlovićem (BK Clear) na njegovom debiju u U15 konkurenciji čime je ostvario i najveći internacioanlni uspeh u svojoj karijeri nakon balkanske medalje sa reprezentacijom Srbije.

– Za nas je ovo bilo najznačajnije takmičenje ove godine, budući da je pandemija virusa Covid-19 desetkovala broj takmičenja širom sveta. Momci su sjajno trenirali cele godine i veoma smo zadovoljni da su uspeli to da dokažu na terenu i da se u Kragujevac vrate sa trofejima i medaljama.

Verujemo da je pred njima svetla budućnost i da imaju još puno toga da pokažu na internacionalnoj sceni.Drago nam je da je sve prošlo u najboljim mogućem redu u ovim uslovima pandemije i da su i drugi igrači iz Srbije bili uspešni na čemu im čestitamo. Badminton savezu čestitamo na uspešnoj organizaciji i pozivamo ih da snažno podrže razvoj talentovanih badminton igrača iz Kragujevca što na našu veliku žalost do sada nisu radili, izjavio je Andreja Todorović predsednik UO i trener BK „Ravens KG”.

Turnir je tradicionalno organizovao Badminton savez Srbije u sportskom centru „Slana Bara” uz podršku ministarstva omladine i sporta, Badminton Europe konfederacije, grada Novog Sada i drugih institucija i kompanija.