Beker: Đoković je i dalje najbolji na svetu

Boris Beker kaže da je Novak Đoković i dalje najbolji igrač sveta i ne isključuje novu saradnju sa srpskim teniserom.
Legendarni nemački teniser i Đoković prekinuli su izuzetno uspešnu trogodišnju saradnju tokom koje je srpski teniser osvojio šest Gren slemova.
Novak je u finišu 2016. izgubio prvo mesto na ATP listi od Endija Marija, ali Beker kaže da to ne znači da je Britanac bolji igrač.
„Dominacija znači osvajanje Gren slemova. Mari je osvojio Vimbldon koji je osvojio i ranije. U preostala dva finala Gren slema izgubio je od Novaka, a ne obrnuto, pa zbog toga mislim da je Đoković i dalje najbolji. On je ušao u neverovatnu formu, osvajao je turnir za turnirom i osvojio je završni turnir. Tako je došao do prvog mesta, ali ja to ne bih nazvao dominacijom. Imao je više poena za samo taj jedan meč od Novaka. Ti igrači se rangiraju prema uspehu koji naprave na Gren slemovima. Hajde da budemo iskrenu, slažem se da je Endi favorit u Melburnu. On nikada nije igrao turnir na kojem je favorit, to u potpunosti menja situaciju“, kaže Beker.
Legendarni Nemac takođe i ne isključuje novu saradnju sa najboljim srpskim sportistom.
„Mislim da smo imali divne i uspešne godine zajedno. Ali, bilo je vreme da se razdvojimo. Ja ga zovem veoma dobrim prijateljom i on zna da uvek može da me pozove ako mu je nešto potrebno, ali obojica smo shvatili da je vreme za pauzu. To ne znači da se nećemo ponovo sastati u budućnosti. Ko zna šta može da se dogodi za godinu ili dve.“
Beker je istakao i da je Đoković u finalu završnog turnira u Londonu odigrao verovatno najslabiji meč od početka njihove saradnje.
„Ja nisam mogao da verujem koliko je Novak loše odigrao u finalu. To je verovatno najlošiji meč koji je odigrao dok sam ja bio u timu.“

Započnite diskusiju

Ostavi komentar