Bertomeu ima DVE sjajne vesti za Partizan!

Navijači košarkaškog kluba Partizan imaće mnogo razloga za zadovoljstvo nakon najnovijih izjava prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua koji je za italijansku „Gazetu“ saopštio najmanje dve sjajne vesti.
Košarkaški klub Partizan NIS vraća se na evropsku scenu posle godinu dana pauze, s tim što su crno-beli bili primorani da odustanu od takmičenja u kojem su želeli da nastupaju zbog trvenja na relaciji FIBA – Evroliga.
Upozorenja da bi nacionalni Savez i reprezentacija mogli da snose posledice ukoliko Partizan nastupi u Evrokupu dovela su do toga da vicešampion Srbije „pređe“ u FIBA Ligu šampiona.
Jasno je da to manje atraktivno takmičenje ne zadovoljava pristalice Partizana zbog čega će najnovije izjave prvog čoveka Evrolige obradovati „Grobare“.
Vodeći čovek Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je za italijansku „Gazetu delo Sport“ da Evropski sud uskoro treba da donese odluku u sporu sa FIBA i da bi ona trebalo da bude povoljna po klubove.
„Ono što je FIBA radila u poslednjih šest-sedam meseci je neprihvatljivo. Ne može se pretnjama ostvarivati željeni ciljevi. Odluku Evropskog suda očekujem za nekoliko nedelja. Verujem da će biti pozitivna po klubove i da će im od naredne sezone biti omogućeno da biraju takmičenje u kojem žele da učestvuju“ naglasio je Bertomeu.
Pored ove bitne informacije Đordi Bertomeu je preneo još jednu jako važnu vest za sve one koji su bili razočarani time što je broj učesnika Evrolige smanjen na 16 klubova.
„Ne mogu da tvrdim da će aktuelni format ostati na snazi deset godina. Ono što mogu da potvrdim jeste da je 16 klubova u datom momentu dobar broj. U budućnosti će možda biti 24 učesnika jer postoji mnogo klubova koji imaju potencijal za učešće u Evroligi“ poručuo je Bertomeu.
Jasno je da među klubove koji imaju tradiciju i potencijal za igranje u Evroligi spada i Partizan, s tim što bi klub iz Humske morao da nastavi sa stabilizacijom kako bi u narednim sezonama finansijski mogao da isprati eventualno učešće u Evroligi.
Partizan bi ovosezonsku evropsku odiseju trebalo da otpočne krajem meseca prvom utakmicom grupne faze u novoformiranoj FIBA Ligi šampiona.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar