Bertomeu pisao FMP-u: Loše za srpske klubove i Evrokup

Pod pritiskom KS Srbije FMP je odustao od Evrokupa i o svemu obavestio Evroligu. Tim povodom na adresu Pantera stigao je odgovor iz Barselone potpisan od strane Đordija Bertomeu, prvog čoveka elitnog evropskog takmičenja pod kojim se igra i Evrokup.
Između ostalog, u pismu se između ostalog kaže:

  • Pišemo da bismo vam zahvalili što se nas obavestili da FMP Beograd neće biti u mogućnosti da se registruje za Evrokup. Kao sedmostruki učesnik i dvostruku polufinalista, FMP je klub koji je odigrao važnu ulogu u okviru organizacije Evrolige. Na žalost, nakon vaše odluke više nemamo klubove iz Srbije registrovane za Evrokup, što smatramo da je negativno za klubova kao što je vaš, kao i za samo takmičenje. Takođe, žalimo što KS Srbije ne može da odobri učešće s obzirom da ste nas obavestili da ste izloženi velikom pritiscima od kako se saznalo da je FMP zainteresovan da se registruje za Evrokup. Izgleda da nije uzet u obzir stav koji je nadavno iznela FIBA prema kojem deluje da FIBA dozvljava učešće u Evrokupu.

U daljem tekstu se navodi da je FIBA svojim dopisom prihvatila igranje Evrokupa, kao i da su njeni čelnici izjavili da neće biti sankcija. Na kraju se između ostalog kaže.

  • Iskreno vam se zahvaljujemo na partnerstvu koje smo održali prethodnih godina i koje ćemo bez sumnje nastaviti da razvijamo.

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar