Bertomeu: Pobednik LSS u Evroligi? Ne može da se preskače…

TORINO – Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je danas da ne postoji šansa da prvak FIBA Lige šampiona dobije mesto u najjačem evropskom takmičenju i objasnio da nema smisla da se preskaču razredi, misleći da je Evrokup značajnije takmičenje.
„To je nemoguće i nema nikakvog smisla. U kojoj organizaciji i takmičenju je normalno da se preskaču kategorije“, rekao je Bertomeu i tako stavio tačku na zahtev generalnog sekretara FIBA Evrope Kamila Novaka.
On je ponovio da postoji mogućnost da se Evroliga uskoro proširi na 18 ili 20 timova, kao i da je voljan da vrati italijanske klubove u Evrokup ukoliko to žele.
„Italija se plašila da izgubi organizaciju olimpijskog kvalifikacionog turnira i kandidaturu za Olimpijske igre 2024. godine. Znamo šta se desilo, italijanski klubovi bili su pod pritiskom, ali smo im pružili podršku i dobrodošli su da se vrate u Evrokup“, poručio je Bertomeu.
Evroliga i FIBA godinama su u sukobu koji je letos eskalirao tako što je krovna košarkaška organizacijama pretila suspenzijama nacionalnim Savezima ukoliko klubovi prihvate igranje u Evrokupu, a ne FIBA Ligi šampiona.
Foto youtube.com
Izvor

Započnite diskusiju

Ostavi komentar