„Bio sam u 5 napadača sveta i upropastio karijeru“

Upropastio karijeru u velikom klubu – Darko Pančev vrlo konkretno govorio o najgorem potezu karijere – odlasku u Inter. „Bila je to katastrofalna greška. Mogao sam da odem u Barsu, Real ili Junajted. Taj izbor mi je uništio karijeru“, priča „Kobra“ za portal navijača Intera.

„Kobra“.

Tako je glasio nadimak makedonskog napadača Darka Pančeva dok je „bušio“ mreže noseći dres Vardara i Crvene zvezde. Naročito je bio neumoljiv ispred gola u crveno-belom kada je poneo i „zlatnu kopačku“ Evrope za fenomenalne partije u Kupu šampiona 1991. godine, doduše ta nagrada mu je, neopravdano, dodeljena mnogo godina kasnije.

Bio je i strelac pobedonosnog gola iz penala u Bariju za najveći uspeh srpskog klupskog fudbala.

Nema ko nije hteo tog napadača koji je sposoban da svake sezone spakuje 25 i više golova, a špic sa neverovatnim osećajem za gol odabrao je milanski Inter te 1992. godine.

I pogrešio kao nikada u životu, kao nikada pred protivničkim golmanom…

darko pančev, pancev, crvena zvezda, bariFoto: MN Press/arhiva

Tri godine je propadao na „Meaci“, skoro bez prilike da zaigra.

„Pre nego što sam prešao u Inter bio sam u pet najboljih napadača Evrope. Zanimljivo je da je moja karijera u Interu počela dobro sa pet golova u dva meča Kopa Italije, ali kasnije zbog trenera Osvalda Banjolija, i ostalih igrača u ekipi, ostao sam van tima. Bilo mi je jasno da se dešava nešto čudno…“, ispričao je Pančev za navijački sajt Intera i poručio da je pogađao na treninzima i da je shvatio da se nekakva manipulacija odvija iza njegovih leđa.

Kazao je da mladi navijači „nerazura“ moraju da znaju pravu istinu i da ga nije briga što su ga mnogi označili kao jedno od najvećih razočaranja u klubu kada je jedino tačno to da nije dobio pravu šansu.

„Svaki igrač zna da ako igraš samo sedam-osam utakmica, čak iako si Pele ili Maradona“, nećeš ući u pravu formu na taj način“, kazao je Pančev i uporedio Inter sa Zvezdom:

„Kada dođeš iz ekipe koja je igrala atraktivan fudbal u tim koji i ne igra tako dobro i lepo…0 Lako je videti koliko si pogrešio. Postojao i taj neki čudan odnos prema meni, što je stvarno neobično za tako veliki klub“.

Kazao je da je Serija A bila najjača liga sveta od 1985. do 2000. godine i da je to prelomilo da dođe u Milano, ali da to nije bio jedini tim koji se interesovao za njega.

„Bila je to katastrofalna greška. Mogao sam da odem u Barsu, Real ili Junajted. Taj izbor mi je uništio karijeru“, priča Darko Pančev i kaže da su sada engleska, španska, nemačka, francuska i portugalska liga kvalitetnije od italijanske.

On je dodao i da nema loša sećanja na samu Italiju i da su ljudi bili dobri prema njemu.

Izrazio je želju da će novi trener Spaleti uspeti sa Interom

Izvor i foto Mondo

Započnite diskusiju

Ostavi komentar