Nema razloga za euforiju, iz meča u meč sazrevamo kao tim. Bane je sve maestralno odradio, a na meni je bilo samo da loptu sprovedem u koš – priča Stefan
POBEDNIČKI niz, započet u regionu, košarkašpi Partizana nastavili su u Ligi šampiona. Na debiju u novoformiranom takmičenju FIBA Liga šampiona, tandem Birčević – Ratkovica su u poslednjoj sekundi „lude završnice“ surovo trgli Ludvigzburg iz sna da bi mogao da upiše trijumf nad velikim klubom – 65:64.

  • Pobedili smo košem pred kraj, ali nije mi se dopalo kod mog tima to što nismo prepoznali najvažnije trenutke i prilike da prelomimo meč. To nam se ne dešava prvi put ove sezone, pa na tome moramo da radimo – samokritičan je trener crno-belih Aleksandar Džikić. – Svi igrači na terenu moraju da znaju koliko je vremena ostalo i koji je rezultat, ali neki od mojih momaka nisu bili fokusirani.

Na kraju, pamtiće se pobeda u gostima protiv tima koji nimalo „ne leži“ crno-belima.

  • Znali smo da igraju sve vreme agresivno, presing, da forsiraju izmene na svaka dva-tri minuta. Pripremali smo se na takav stil, odigrali smo dobro u većem delu susreta, ali morali smo ranije da rešimo meč, kada smo imali 10, 11 poena prednosti – svestan je Birčević, jedan od dvojice junaka, da je Partizan mogao da izbegne još jedan dramatičan finiš.

Ali, kad je već moralo da bude tako, kada je temperatura u „MHP arena“ stigla do tačke ključanja, on i Ratkovica su je „ohladili“ u deliću sekunde…

  • Bane je sve maestralno odradio, a na meni je bilo samo da „njegovu“ loptu sproveedem u koš. Ne samo protiv Ludvigzburga, nego i u nekim ranijim mečevima smo pokazali veliko samopouzdanje u ključnim trenucima. Pa, pre samo nekoliko dana Vanja je rešio deul sa Olimpijom… Sve je to dokaz da smo iz meča u meč sve zreliji kao tim.

Partizan, ipak, nema mnogo vremena za slavlje posle prvenca u Ligi šampiona.

  • Uvek je dobro kada takimičenje „otvorite“ trijumfom, pa još na gostujućem terenu, ali nema razloga za bilo kakvu euforiju, jer smo svesni da nas tek čeka ogroman deo posla u nastavku sezone. Evo, za dva dana idemo u Železnik, na duel sa FMP. Da pokušamo u kratkom vremenskom intervalu da se naviknemo na matine termin (podne) i da se potrudimo da nastavimo usšpešan niz u regionalnom takmičenju – smireno završava Birčević.

VIDEO
Izvor i foto

Translate »