Naš as će sutra, ukoliko njegov klub Sakramento ne izjednači ponudu, potisati ugovor vredan 72 miliona dolara

Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović po svemu sudeći postaće novi član NBA ligaša Atlanta „Houks“. Bek Sakramenta je sinoć prihvatio ponudu tima iz Džordžije vrednu 72 miliona dolara za četiri sezone, ali pošto je ograničeno slobodan agent, njegov sadašnji klub ima 48 sati da izjednači tu ponudu. Dakle Bogdanović će posle puno spekulacija, zatim sumnjivog dogovora Sakrementa i Milvokija bez njegove saglasnosti, ali i velikog interesovanja i Indijane i Los Anđeles Lejkersa, narednu sezonu igrati ili za „Kingse“, ili za „Houkse“. Dogovor sa Atlantom je od početka bio najizgledniji, jer su jedino oni mogli da mu ponude 18 miliona dolara po godini, koliko je naš as tražio. Lejkersi koji su već dosta kupovali, nadali su se „potpiši i trejduj“ dogovoru sa Sakramentom, a Bogdanović bi onda otišao u redove šampiona u zamenu za Kajla Kuzmu i možda još nekog igrača. Indijana takođe nije mogla da potroši toliki novac, ali je u poslednjem trenutku pokazala interesovanje, jer im je propao skoro siguran dogovor sa igračem Bostona Gordonom Hejvordom, koji je na kraju otišao u Šarlot.

Bogdanović se na kraju opredelio za najsigurniju opciju i naredne četiri godine će provesti u Atlanti, koja ima mlad i prespektivan tim, koji se ovih dana pojačao za odlične veterane Radžona Ronda i Danila Galinarija, a predvodi ih, posle Luke Dončića, najbolji mladi igrač lige Tre Jang.

Malo ko veruje da će Sakramento do sutra da obori ponudu Atlante, jer su već mnogo veći novac dali za Badija Hilda koji igra na istoj poziciji kao Bogdanović, a dodatnih 160 miliona je protekle nedelje otišlo na Dierona Foksa. Ali pošto je u pitanju franšiza koja je poznata po nepromišljenim i pogrešnim potezima u protekloj deceniji, nikad se ne zna. Uostalom upropastili su dogovor sa Lejkersima gde bi za Bogdanovića dobili bar nešto, baš kao što je slučaj i sa propalim dogovorom sa Milvokijem, gde bi za srpskog košarkaša dobili čak tri igrača. Ovako će sad ostati praznih šaka.

Što se Bogdanovića tiče, koliko god zvučalo laskavo da ga žele najbolji tim „Zapada“ (Lejkersi) i „Istoka“ (Milvoki), i da čak najbolji igrač lige Janis Adetokunbo insistira da ga vidi kao saigrača, u Atlanti će imati više prostora za igru, siguran ugovor, a biće i plaćen koliko vredi. Takođe sam je odlučivao o svojoj sudbini, što je mnogo bolje nego da je prepusti Sakramentu.

Translate »