Bogdanović: Odlazak u NBA zavisi od mnogo faktora

Odlazak u NBA nije tako jednostavan – Košarkaš Fenerbahčea i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da još nije odlučio da li će otići u NBA, i da ta odluka zavisi od mnogo faktora.

„Kad sam odlazio u Fenerbahče, odlazio sam ciljem da odem u NBA. Da li će se to desiti ove godine, da li sledeće, da li za pet – videćemo. Nisam još odlučio. Svakog leta sam odlučivao, tako da ću i ovog. Zavisi od mnogo faktora. Ne mogu da kažem da su samo finansije ili samo igra, minuti. Sve zajedno“, rekao je Bogdanović novinarima u Beogradu.

„Kažu da je najbolje da se ode kad je najlepše… Tako sam otišao i iz Partizana, ali kao što rekoh, zavisi od mnogo faktora“, dodao je on.

Navijači Fenerbahčea posle osvajanja Evrolige i prvenstva Turske napravili su snimak u kom su pozvali Bogdanovića da ostane u klubu, a on je rekao da mu nije lako posle tog poziva.

„Napravili su ga i prošle godine, ne na ovom nivou, naravno. Navijači Fenera su neverovatni, mnogo mi znače… Sigurno da im posle ove sezone i svih ovih uspeha nije svejedno. Nije ni meni“, rekao je Bogdanović.

Upitan kako je proslavio titulu prvaka Evrope, Bogdanović je kazao da nije imao vremena za to zbog takmičenja u turskom plej-ofu.

„Iskreno, nisam ni imao vremena da proslavim titulu prvaka Evrope. Odmah sam otišao na turski plej-of i koncentrisao se na to, nisam stigao da proslavim, ali biće vremena. Fenomenalno se osećam, tu noć, taj dan. Osećam se kao šampion Evrope, to je najveći uspeh“, rekao je Bogdanović.

Bogdanoviću sledi odmor, a potom i okupljanje reprezentacije 20. jula na početku priprema za Evropsko prvenstvo.

„Nisam stigao da razmišljam o reprezentaciji, nisam imao vremena, iskreno. Samo se nadam da ćemo se okupiti u najjačem sastavu. Ja dolazim, to znam“, zaključio je Bogdanović


Bogdan drži košarkaški kamp za klince

Bogdan Bogdanović održaće 26. i 27. juna u Beogradu košarkaški kamp za devojčice i dečake rođene 2002, 2003. i 2004. godine.

„Kao mali i ja sam posećivao košarkaške kampove. To je jedan od najsrećnijih perioda u mom životu. Basket za koji živim, pravo društvo, aktivnosti na terenu i pored njega… Uvek bi se vratio u te godine, jer to je period koji se duboko ureže u sećanje svakog mladog čoveka“, rekao je Bogdanović novinarima u Beogradu.

Na kampu učestvovati od 40 od 45 dečaka i 10 do 12 devojčica iz regiona, a Bogdanović je rekao da će gosti kampa biti srpski reprezentativci, poznati treneri i košarkaši radnici.

Upitan ko su mu bili idoli kada je odrastao, Bogdanović je kazao da su mu to uglavnom bili reprezentativci Jugoslavije.

„Imao sam više idola. Od naših košarkaških legenda to su bili Aleksandar Saša Đorđević, Predrag Danilović i Dejan Bodiroga. Uglavnom su to bili igrači koji su igrali na pozicijama bekova, dakle, na mestu koje i ja pokrivam. Što se tiče stranih igrača, onda je to svakako Kobi Brajant“, rekao je on.


Izvor i foto RTS 

Započnite diskusiju

Ostavi komentar