Bolt: Sledeće godine je kraj!

Najbolji sprinter svih vremena rekao je da će se penzionisati posle Svetskog prvenstva u Velikoj Britaniji.
Svet će još kratko uživati u dominaciji Useina Bolta na atletskoj stazi.
Sprinter iz Jamajke najavio je da će se penzionisati sledeće godine.
Kada ne bih morao ovako vredno da treniram, mogao bih da hodam beskrajno. Mogu da trčim još u lancima (deo treninga), ali što ste stariji, morate da podnosite više žrtava i da budete disciplinovaniji. Iskreno, mislim da ja nemam više tu disciplinu. Vredno sam radio da bih došao tu gde sam sad i Svetsko prvenstvo sledeće godine biće mi poslednji nastup„, rekao je Bolt u intervjuu za britanski „Skaj sports“.
Trostruki uzastopni olimpijski šampion i svetski rekorder na 100 i 200 metara naglasio je da apsolutno neće učestvovati na Igrama u Tokiju, čak i ako bude najbrži na svetu za dve godine.
Rio mi je apsolutno bio poslednji nastup. Znam da za dve godine neću biti najbrži čovek na svetu, nisam ja od takvih. Znam kada je vreme za kraj… Pitao sam svojevremeno Majkla Džonsona zašto se povukao kada je bio na vrhuncu i dominirao, on je rekao da je ispunio sve ciljeve. Kada dođete do tačke da nemate poriv da trenirate, onda počnete da gubite trke i da se brukate„, rekao je 30-godišnji Bolt.
Krajem novembra će premijerno biti prikazan dokumentarni film o Boltu, koji je objasnio da je pristao da ga snimi kako bi ostao upamćen kao jedan od najboljih sportista svih vremena.
Kada sam gledao kako Muhamed Ali ili Pele vredno rade i dominiraju, rekao sam sebi da hoću da budem kao oni, zato sam snimio film. Hoću da kada se za 20 godina bude pričalo o želji da se trenira i porivu da se takmiči da se pomenem i ja„, naveo je Bolt.
Dakle, u čarolijama Useina Bolta uživaćemo do avgusta 2017, kada će biti održano Svetsko prvenstvo u Londonu.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar