Bošnjak postao profesionalac: Dres Partizana čast i ponos

BEOGRAD – Jedan od najtalentovanijih mladih srpskih fudbalera Strahinja Bošnjak potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Partizanom i obavezao se na trogodišnju saradnju.
Bošnjak ima 17 godina, igra na poziciji štopera i u svom uzrastu prošao je sve omladinske selekcije Srbije.
Njemu je stipendijski ugovor isticao na kraju sezone, ali je, uprskos brojnim interesovanjem velikih timova poput Barselone, Hamburga i Porta, odlučio da u Partizanu gradi seniorsku karijeru.
Oduševljenje zbog ostanka Bošnjaka, koji će na zimu biti priključen prvom timu, nisu skrivali sportski direktor Ivica Iliev i trener Marko Nikolić.
„Potpisom Bošnjaka otvaramo prelazni rok. Strahinja je jako talentovan fudbaler i vaspitan momak, za primer. Dogovorili smo se za pet minuta jer je želeo smo da igra u Partizanu. To je poruka ostalim mladim fudbalerima da ne preskaču razrede i ne odlaze rano u inostranstvo“, rekao je Iliev na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.
Bošnjak je zadužio dres sa brojem pet i poručio da će današnji datum slaviti kao drugi rođendan.
„Nisam očekivao da ću ovako rano postati profesionalac. Osećam veliku čast i ponos što ću nositi dres voljenog kluba, čak imam i tremu. Nisam se dvoumio kada mi je klub ponudio nastavak saradnje“, kazao je Bošnjak.
Foto/Twitter.com, @Ricoscouting
Izvor

Započnite diskusiju

Ostavi komentar