Bronzani kralj Dudaš se u Africi sprema za sjajniju medalju u Beogradu (FOTO)

Srpski desetobojac radi punom parom pred izazove u 2017. godini
Najbolji srpski desetobojac i kralj bronzanih medalja, Mihail Dudaš poslednjih mesec dana nalazi se na pripremama u Africi.
Na mestu gde uvek pronalazi mir i sve potrebne uslove Dudaš je odlučio da se priprema za dvoranska takmičenja koja ga očekuju u 2017. godini u kojoj je glavni cilj Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani.
– Afrika je oduvek bila mesto gde ja pronalazim mir i fokus kako bih odradio treninge na nivou. “Potchefstroom” poseduje stazu po travi, koja meni odgovara radi prevencije povreda a pored toga i centar u kojem je teretana veoma ozbiljna i ima rekvizite za oporavak. Takođe, to je mesto koje je uvek puno internacionalnim sportistima te su treninzi uz moje kolege, uvek lakse podnošljivi – kaže osvajač bronze sa EP iz Amsterdama.
Srpski atletičar već ima jednu osvojenu bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva u Geteborgu koje je održano 2013.godine, a u Beogradu će ciljati na neku sjajniju.
– Pripreme teku odlično, i mogu da kažem da sam veoma zadovoljan. Sada je prvi deo  završen te sledi odlazak u Stellenbosch i rad na višem intezitetu. Povreda nema, i nadam se da ih neće ni biti. U odnosu na prethodne godine ovog puta se Feđa i ja baziramo vise na sprint. U tome smo uključili i trenera iz “AK Vojvodina”,  Duška Miličića, koji nam oko toga pomaže – rekao je Dudaš.
Naš atletičar će prvo takmičenje imati već u januaru u Africi, gde će se fokusirati na nekoliko individualnih disciplina. Nakon toga se vraća za Beograd, gde ga očekuje državno prvenstvo u višeboju, pa onda i Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani koje će se održati od 3. do 5. marta u Kombank arena.

Foto: ASS

Foto: ASS

(Telegraf.rs)

Započnite diskusiju

Ostavi komentar