Buculjević o Ligi šampiona: Napravili smo veliku stvar

Maksim Buculjević sa slovenačkim ACH volejom izborio grupnu fazu evropske elite
Najveće iznenađenje u 3. kolu Lige šampiona priredili su odbojkaši ACH Voleja, koji su iz Francuske u LJubljanu doneli vizu za grupnu fazu takmičenja!
Pobedom u zlatnom setu (15:9), protiv favorizovanog Arago Seta, šampion Slovenije skrenuo je pažnju evropske odbojkaške javnosti, a jedan od glavnih protagonista bio je potencijalni srpski reprezentativac, Maksim Buculjević.
– Ovo je ogroman uspeh za nas, jer smo prošli dva kola do plasmana u grupnu fazu – podseća dojučerašnji kapiten Crvene zvezde. – Oduševljeni smo što ćemo imati priliku da igramo protiv Modene, Belhatova i rumunske Krajove i trudićemo se da u svakom meču ostavimo dobar utisak i da osvojimo, što je moguće više bodova.
O mečevima protiv francuskog Araga, koji je odigran u Monpeljeu, Buculjević još kaže:
– Nije bilo nimalo lako savladati ekipu iz Seta, koja u svojim redovima ima nekoliko sjajnih igrača, kao što su dizač Redvic, korektor Moro, primači Holanđanin Gomans i Argentinac Mendez… Teškom mukom smo slavili i u LJubljani, a u Francuskoj nam nisu dali više od jednog seta…
Ipak, onaj zlatni je pripao vama?
– Odigrali smo sjajno, oni su poveli 5:4, ali je tada usledila serija poena i kad je na semaforu zasijalo 10:6 za nas, znao sam da ćemo trijumfovati. Naša ekipa nije možda kvalitetna kao neke prethodne u istoriji ACH voleja, ali je dobra i sastavljena od igrača, koji već imaju zavidan kvalitet. Pohvalio bih Žigu Šterna, pojačanje iz Kamnika, ali i Grka Armenakisa, koji su bili sjajni, kad je bilo najteže – dodaje Buculjević.
O prvim danima u Sloveniji, prvi dizač ACH voleja još kaže:
– Klub je ponovo na čvrstim nogama, uslovi za trening su odlični, organizacija je na vrhunskom nivou. Dobro treniramo sa Zoranom Kedačićem i ovaj uspeh će nam dati još veći motiv da ostvarimo osnovne ciljeve, osvojimo oba domaća trofeja – zaključio je Buculjević.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar