BUDUĆNOST SRPSKE ATLETIKE i IT-ja: Najbolji je u Beogradu, prvak je Srbije i sprema se za Evropsko prvenstvo!

Sjajni talenat Jevremović spreman je za nove izazove i rekorde

Učenik ITHS Marko Jevremović ređa sve bolje rezultate u atletici i trci na 400 metara, zbog čega je proglašen za najboljeg starijeg juniora na području Beograda. Priznanje mu je dodelio Atletski savez Beograda, a Marko pokazuje da na maestralan način uklapa školske i sportske obaveze.

Ove sezone sam postao prvak Balkana, svemu tome prethodio je dobar rezultat, bio sam prvak države na 400 metara, samim tim sam učestvovao na Balkanijadi. Trčao sam 47,99 i to mi je lični rekord. Spremam se za sledeću sezonu, cilj je Evropsko dvoransko prvenstvo. Ako ispunim normu, ili ako budem prvi na seniorskom, ali tu je jaka konkurencija – otkrio je ambicije Jevremović, koji je spreman za novi izlet na međunarodnu scenu.
Već sam ispunio normu za Evropsko juniorsko prvenstvo, koje se održava u julu u Italiji. Ako Bog da, ući ću u finale pa da vidimo. Dosta mi u susret izlaze iz škole jer treniram dva puta dnevno, kombinujem sve u dogovoru sa razrednom. Svi iz škole znaju da treniram i da želim da nastavim. Stvarno mi mnogo pomažu.
– Treniram u novoj dvorani i uslovi su odlični, imamo i ledenu kadu za oporavak posle treninga. Svi preduslovi za uspeh su tu i voleo bih da baš debitujem na Evropskom prvenstvu u Beogradu – kaže Jevremović.

Jevremović je član Partizana i trenira sa Mirjanom Stojanović, koja ima velike zasluge za uspehe Emira Bekrića. Koliko vredno radi, govori i režim o kome je već pričao za Telegraf.rs. Šest dana u nedelji trenira, samo jedan dan je predviđen za pauzu, a povremeno se takmiči i u trkama na 200 metara, iako je dvostruko duža distanca prioritet.

Foto: Marko Jevremović

Foto: Marko Jevremović

Kada se sumiraju utisci u 2016. godini, sezona je bila impresivna. Postao je državni šampion na 400 metara sa 48.47, osvojio je 3. mesto na Seniorskom prvenstvu sa 48.29, a nakon toga je otišao u Tursku, u mesto Bolu. Tu je sa 47.9 postao šampion Balkana, a već narednog dana 3. jula uzeo je bronzu na 4×400 metara sa reprezentacijom. Podsetite se trke u kojoj je postavio rekord za starije juniore na 400 metara.

(Telegraf.rs)

Započnite diskusiju

Ostavi komentar