Bufon ulazi u "klub 600"

Đanluiđi Bufon (38), golman torinskog Juventusa  će ispisati još jednu novu stranicu svoje karijere. Naime, ukoliko bude na golu „stare dame“ danas protiv Kjeva u Veroni biće to njegova 600. utakmica u Seriji A.
Tako će Bufon postati tek četvrti igrač u istoriji Serije A koji je upisao najmanje 600 nastupa u ovom takmičenju, prenela je agencija „Anadolija“.
Pre njega su isti podvig napravili i dalje aktivni Frančesko Toti, kapiten Rome koji ima 607 nastupa, te penzionisani Havijer Zaneti, koji je u dresu Intera odigrao 615 prvoligaških utakmica. Rekorder je legendarni Paolo Maldini, nekadašnji fenomenalni defanzivac Milana sa 647 odigranih susreta u Seriji A.
No, za razliku od njih Bufon je tokom karijere igrao za dva kluba, Parmu i Juventus.
Bufon je debitovao u italijanskoj eliti 19. novembra 1995. godine kada je stajao na golu Parme protiv Milana sa svega 17 godina i devet meseci.
Ono što je Bufona sprečilo da ranije uđe u „klub 600“ jeste činjenica da je Juventus zbog afere oko nameštanja utakmica 2006. godine izbačen u Seriju B, a on je za razliku od igrača poput Đanluke Zambrote, Lilijana Tirama, Patrika Vijere, Zlata Ibrahimovića i drugih ostao uz „staru damu“.
Sjajni golman najavio je da će se penzionisati nakon Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji kada bude imao 40 godina.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar