Bugarska prvak Balkana u bodibidingu, Srbija druga

KNJAŽEVAC – Član bodibilding reprezentacije Bugarske Bojan Ivanov apsolutni je pobednik 25. Balkanskog šampionata u bodibildingu, fitnesu i bodifitnesu, koji je ovog vikenda u Knjaževcu okupio više od 150 takmičara iz 10 balkanskih zemalja.
Reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto u generalnom plasmanu osvojivši više od 15 medalja, dok je aposlutni pobednik turnira tim iz Bugarske, rerkao je Tanjugu selektor bodibilding reprezentacije Srbije Zoran Stojić.
„Naš državni tim učestvovao je sa ukupno 38 takmičara. Osvojili smo više od 15 medalja, što je jedan od rekorda do sada, a očekivali smo najviše 10 do 12 odličja“, rekao je Stojić.
On je istakao da je reprezentacija Bugarske na takmičenje dovela kompletnu ekipu u svim kategorijama sa preko 40 takmičara.
„Oni su apsolutno bili prvi na ovom takmičenju. Naša reprezentacija je po broju medalja i broju poena zauzela izvanredno drugo mesto, što je takođe veliki uspeh“, istakao je Stojić.
Prvi čovek srpskog državnog tima, očekuje takođe dobre rezultate i na predstojećim međunarodnim turnirima.
„Narednog meseca, očekuje nas svetsko prvenstvo za žene u Poljskoj, gde ćemo odvesti četiri reprezenzativke, kao i svetski bodibilding kup gde će Srbiju predstavljati dva takmičara u muškoj kategoriji. Od svih njih očekujem najmanje jednu medalju“, istakao je Stojić.
Balkanski šampionat u bodibildingu održan je pod pokroviteljstvom lokalne samouprave u Knjaževcu, a prestižno međunarodno takmičenje u krcatoj sali knjaževačkog Doma kulture svečano je otvorio prvi čovek te opštine Milan Đokić.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar