Bugarski ambasador u Srbiji: „Olivera, Bugarska vas voli!“

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević organizovala je prijem za atletičarku Oliveru Jevtić, ambasadora Bugarske Radka Vlajkova i njegove saradnike na kome je razgovarano o napadu koji se dogodio na srpsku atletičarku na maratonu u Sofiji.

Vlajkov je kazao da je njegova zemlja teško podnela incident koji se desio i preneo je velike pozdrave i podršku Oliveri od Vlade Bugarske .

„Olivera, Bugarska vas voli”, kazao je ambasador i dodao: „Preduzeli smo sve mere da počinilac bude uhapšen, istraga je u toku, a nakon nje sledi sudski postupak u kome će on biti okrivljen za huliganstvo I nanošenje telesnih povreda.

Olivera Jevtić je zahvalila na podršci Bugarskoj, kao i svom gradu Užicu.

„Puno mi je srce jer sam zahvaljujući na žalost ovom nemilom događaju dobila nove prijatelje u Bugarskoj. Takođe sam videla koliko imam prijatelja u svom gradu, koji su mi podrška u ovom trenutku. Hvala svima koji su uz mene”, kazala je Olivera Jevtić i najavila da će deo priprema za Olimpijadu obaviti u Bugarskoj, što samo jedan gest te zemlje u znak podrške zbog incidenta koji je doživela u Sofiji.

Gradonačelnica Užica rekla je da osuđuje svaki vid nasilja i dodala da će Olivera, kao i svi drugi sportisti uvek imati podršku grada .

„Olivera nas je na desetine puta učinila svojim sportskim uspesima ponosnim što smo Užičani. Grad je i u ovoj situaciji sa njom i dobili smo kompletnu informaciju od ambasadora Vlajkova i njegovih saradnika vezanu za incident u kome je povređena Olivera”, rekla je gradonačelnica Užica.

Započnite diskusiju

Ostavi komentar