Čeferin: EP 2020. će biti veliki izazov za navijače

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin rekao je da će Evropsko prvenstvo 2020. godine biti veliki izazov za navijače, ali je naveo da je siguran da će sve proteći u najboljem redu.

Evropsko prvenstvo 2020. godine odigraće se u 13 gradova širom Evrope, od Dablina na zapadu do Bakua na istoku.

„Naravno da će pred navijačima biti veliki izazov, jer će morati da pređu hiljade i hiljade kilometara širom Evrope. To može biti vrlo interesantno, ali može biti veliki izazov, čak i za veliku organizaciju kao što je Uefa. Mislim da će biti sve u redu, siguran sam u to“, rekao je Čeferin u Sankt Peterburgu.

Domaćin polufinala i finala na EP 2020. godine biće londonski Vembli. Osim u Londonu, utakmice će se igrati u Bakuu, Minhenu, Sankt Peterburgu, Rimu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Budimpešti, Dablinu, Bilbau, Briselu i Glazgovu.

Uefa će nastojati da spoji grupe kako bi se smanjila razdaljina za putovanja, ali tačan sistem takmičenja će biti otkriven kasnije.

Imajući u vidu da je 13 zemalja u ulozi domaćina šampionata, svaka od tih reprezentacija moraće da prođe kroz kvalifikacije. Ranije su se reprezentacije domaćini automatski kvalifikovale za EURO, čak i kada su dve zemlje organizovale prvenstvo kao u slučaju Poljske i Ukrajine 2012.

Fifa je najavila proširenje Svetskog prvenstva na 48 reprezentacija, a Čeferin je danas naveo da će se Uefa boriti da Evropa dobije više mesta u odnosu na sadašnji broj od 13 ekipa.

„Borićemo se za to koliko god je moguće. Najbolji fudbal na svetu se igra u Evropi“, rekao je predsednik Uefe.

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar