Čilić zaustavio Đokovića u Parizu

Đoković – Čilić 0:2 (4:6, 6:7). Marin Čilić je zaustavio Novakov pohod u Parizu. Nakon velike borbe Hrvat je slavio u dva set i stigao do zaslužene pobede. Naredni rival hrvatskog tenisera je Amerikanac Džon Izner.
Novak neće braniti titulu u Parizu. U tom pohodu zaustavio ga je Marin Čićić, koji je u petnaestom pokušaju uspeo da savlada našeg tenisera. Hrvat je bio bolji rival, diktirao je tempo i zasluženo stigao do trijumfa.
Čilić je bolje ušao u meč. Posle osvojenog svog servisa, dolazi do ranog brejka. Međutim, Novak uspeva da uzvrazi i odmah vrati brejk, a potom osvaja i svoj servis za 2:2. Usledio je miran period igre u kome su oba teniser osvajaju svoje servise.
Set je polako išao ka taj-brejku, međutim, Čilić uspeva da osvoji set loptu na servis našeg tenisera. Novaka nikako nije pogađao prvi servis što mu otežavalo odbranu. Nekako jeuspeo da spasi prvu set lotu, drugu nije uspeo i Hrvat osvaja prvi set sa 6:4.
Drugi set doneo je izjednačenu borbu, oba tenisera su čuvala svoj servis. U drugom gemu Čilić je propustio dve brejk prilike. U petom gemu Novak propušta dve brejk priliki. Ono što je propustio u petom iskoristio je u devetom, od tri vezane brejk šanse, koristi prvu i sa nulom osvaja servis protivnik, 5:4.
Novak je servirao za set, međutim nekoliko vezanih grešaka i Hrvat osvaja dve vezane brejk lopte, koristi prvu i vraća brejk, izjednačenje. Prava drama pri vođstvu Čilića od 6:5 na servis našeg tenisera. Novak je uspeo da spasi dve vezane meč lopte i odvede set u taj brejk.
U taj-brejku više koncentracije je imao hrvatski teniser, koji ubedljivo rešava ovaj period igre u svoju korist sa 7:2 i stavlja tačku na ovaj meč.
Izvor

Započnite diskusiju

Ostavi komentar