Čović: Pokrale su nas sudije, hteo sam da napustimo teren!

0
386

Predsednik košarkaša Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da je veoma nezadovoljan suđenjem na meču protiv Budućnosti, pa je istakao da je razmišljao da li da tim izađe na teren ovog petka

Crveno-beli su poraženi od Budućnosti (78:77) u trećoj utakmici finalne serije ABA lige, a sudije na ovoj utakmici su u nekoliko navrata donosile diskutabilne odluke na štetu Zvezde.

Sudijska trojka Damir Javor, Mario Majkić i Tomislav Hordov donosila je odluke na štetu crveno-belih, kako su istakli iz redova srpskog i regionalnog šampiona, što je bila inicijalna kapisla za ovakav potez.

– Ovo je neviđena krađa, upozoravali smo šta se događa u ABA ligi ovih meseci i šta se sprema. Imali smo razgovor sa Iztokom Remsom jer smo razmišljali da li da izađemo na teren posle događaja od četvrtka. Zvezda je bila bolja ovog petka, ali je u trećoj četvrtini je viđena neviđena krađa. Ništa nije bilo kako treba, viđeno je tendeciozno suđenje. Napravljeno je udruženje protiv Crvene zvezde. Možda smo pogrešili što smo izašli na teren – rekao je Nebojša Čović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Prvi čovek crveno-belih se nije tu zaustavio.

– Trebalo je da nam jave da ne dolazimo na utakmicu, Remsu je sve ovo rečeno, Hordov je u prvoj utakmici imao drugačiji pristup. On je znao da će suditi treću utakmicu u Podgorici i da mu je rečeno „Pazi kako sudiš prvu, dolaziš u Podgoricu“. Napravljen je scenario da srpski klub ne sme da osvoji titulu u ABA ligi i taj scenario ima političku konotaciju. Izvršen je enorman pritisak na Beloševića u utakmici Budućnost – Cedevita. To nije u skladu sa propozicijama – rekao je Čović i nastavio:

– Gde je Jovčić? Vojinović? Obrknežević? Napravljena je afera da Čabarkapa i Branko Jovanović rade za Crvenu zvezdu. To je onaj princip „Držite lopova“. Ovo je bruka i sramota za regionalnu ligu i pitanje je da li će opstati. Pitanje je šta će sutra biti. Nijednu izjavu do ove nisam dao. Istu ovu izjavu bih dao i da je dobila Crvena zvezda. O Javoru, drvetu znamenitom, bolje i da ne pričam. Majkića smo upoznali u trećoj polufinalnoj utakmici protiv Mornara. Nikada ove sudije nisu bile prve – zaključio je Ćović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here