Crnogorci lak zalogaj, Srbija na korak od EP

Pobeda Srbije u Balikesiru i u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Srbija – Crna Gora 3:0 (25:20, 25:8, 25:19)

Balikesir – Dvorana sportova. Gledalaca: 130. Sudije: F. Agajev (Azerbejdžan), R. Pjana (Italija). Trajanje meča: 68 minuta.

SRBIJA: Skakić 12, Marković 2, Paunović 15, Kovač 10, Meljanac 7, Rudić 5, Negić (lib), Matić, Batak 2, Tadić, Ivanković, Bajandić. Trener: Boško Mačužić.

CRNA GORA: Kastratović 5, Peruničić 5, Pejović, Jelić 5, Radović, Pavićević 6, Vlahović (lib), Radević, Dubak, Hadžisalihović, Lukić (lib), Tomić. Trener: Zoran Vukčević.

 

Drugu pobedu, protiv vršnjaka iz Crne Gore, ostvarili su kadeti Srbije na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo, koji se održava u turskom Balikesiru.

Sa novom „trojkom” i bez izgubljenog seta, četa Boška Mačužića stigla je na korak do Evropskog prvenstva, za šta će im u današnjem susretu protiv Turske, biti neophodna bar još dva seta.

Utakmica protiv Crne Gore je potvrdila razliku u klasi, naročito u drugom setu, kad su puleni Zorana Vukčevića ostali na jednocifrenom broju poena. Možda je prvi period malo razljutio Orliće, koji su sa sedam grešaka i bez značajnijeg učinka na servisu, pomogli protivniku da prvi put na ovom turniru dođe do 20 poena u jednom setu.

Tek, serijom servisa Andreja Rudića, uz podršku Paunovića, Srbija je u drugom setu povela 14:1! Crnogorcima više nije bilo spasa, a uspeli su do kraja seta, uz pet grešaka naše selekcije da stignu do osam poena.

Još nešto odbojke, malobrojna publika videla je u trećem periodu. Opet zahvaljujući činjenici što su puleni Boška Mačužića načinili veliki broj grešaka, čak 12! Skakić i Paunović su ipak znalački priveli posao kraju, a ceo meč trajao je jedva 68 minuta.

Boško Mačužić, prvi trener kadeta Srbije priznao je posle meča da je očekivao jači otpor Crne Gore.

– Kontrolisali smo utakmicu i u fazi napada i odbrane, držali kontinuitet u igri, uz male padove, sada već karakteristične za nas. Dobro je da smo utakmicu završili bez velikog trošenja. Sutra je praktično finalna utakmica protiv Turske, u kojoj ćemo pokušati da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Moraćemo da odigramo naš „zlatni meč”, za prolaz na Evropsko prvenstvo – rekao je Mačužić.

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar