Cvetković: Bezgranično verujem u ovaj tim, ali…

BEOGRAD – Novi-stari selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković, uoči starta kvalifikacija za šampionat Evrope u Hrvatskoj, protiv Poljske i Belorusije, izjavio je da bezgranično veruje u tim, ali da mora da bude realan.
„Predstoji nam mnogo rada na igri kako bismo mogli da odgovorimo adekvatno na ono što nas čeka. Treba biti realan i videti koliko imamo vremena da se spremimo za meč sa Poljskkom, trećom ekipom na svetu i četvrtom u Riju. Ako pogledamo realno, naš rejting je najslabiji u grupi, međutim, nisam pesimista, već veliki optimista. Bezgranično verujem u ovaj tim koji sam okupio, ali pokušavam na neki način da zaštitim sve ono što želimo da napravimo u ovom momentu“, rekao je Cvetković na konferenciji za medije.
On je dodao da u ekipi ima dosta novih igrača i da je potrebno promeniti neke stvari.
„Za sve je potrebno vreme, ali bez obzira što ga nemamo, moramo da modifikujemo igru i da je ubrzamo. Nemoguće je u ovo vreme dobiti neku reprezentaciju ako ne pariraš u svim segmentima. Ako nemaš dobru odbranu i napad, ako nema sedam do 10 lakih golova, ne možeš da nadoknadiš to nečim drugim“
Cvetković je obećao da će tim uraditi sve da već u prvoj utakmici pokaže kvalitet.
„Nikoga se ne plašim, kao ni ovi momci, ali ne treba se busati već hvatati protivnika na spavanju. Busati se u grudi da ćemo mi nešto, ne ide nam u prilog. Rejting nam je takav kakav je, ali hoćemo sve da pobedimo. To je realnost“, poručio je nekada jedan od najboljih rukometaša sveta.
Levo krilo Dobrivoje Marković istakao je da ekipa imalo vremena za pripreme pred Poljsku.
„Malo je vremena, imaćemo dva tri treninga pred Poljsku. Idemo da se nadigravamo sa Poljacima, ali nam je prioritet meč sa Belorusima koji moramo da dobijemo i na adekvatan način započnemo kvalifikacije“, izjavio je Marković, koji će protiv Poljaka odigrati 100. utakmicu za državni tim.
Iskusni pivotmen Rastko Stojković takođe smatra da su Belorusi prioritet, ali da nema predaje ni u Poljskoj.
„Prioritet je Belorusija koju možemo da pobedimo, a sa jednim renomiranim protivnikom kao što je Poljska da se borimo i tražimo šanse koje su tu negde. To što nas čeka 10.000 ljudi u Gdanjsku nije bitno, još nigde nijedan navijač nije postigao gol. Veliki smo sportisti, patriote, koji se bore za svoju zemlju i to ćemo uraditi na najbolji mogući način“, rekao je Stojković.
Srbija gostuje u Poljskoj u četvrtak od 20 sati, a tri dana kasnije, u nedelju od 17 sati, u niškom Čairu dočekuje Belorusiju.
U grupi 2 je i Rumunija, a plasman na šampionat u Hrvatskoj obezebdiće po dve prvoplasirane selekcije iz svake od sedam grupa, plus najbolja trećeplasirana.
Foto Tanjug/ J. Pap, ilustracija
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar