Dane Korica razočaran izborom za najbolju atletičarku sveta: Ovo je skandalozno, gubi smisao

Rezultati naše Ivane Španović su impresivni u poslednjih godinu dana, pa je bar samo prema tom merilu trebalo da dobije nagradu – rekao je savetnik predsednika SSS
Atletska legenda i aktuelni savetnik predsednika Sportskog saveta Srbije Dane Korica je neprijatno iznenađen aktuelnim izborom za najbolju atletičarku na svetu.
Zanimljivo je da u ovaj izbor nije ušla aktuelna evropska šampionka i bronzana skakačica udalj sa Olimpijskih igara Rio de Žaneiru Ivana Španović. Naša najbolja atletičarka nije ni u najužem izboru Svetske atletske federacije (IAAF).

  • Izuzetno sam neprijatno iznenađen ovakvim razvojem događaja. Rezultati naše Ivane Španović su impresivni u poslednjih godinu dana, pa je bar samo prema tom merilu trebalo da dobije nagradu. Osim toga, nagradu je sigurno zaslužila i olimpijska pobednica u bacanju diska Sandra Perković. Verovatno neko ko odlučuje o ovim nagradama misli da one dolaze iz malih zemalja, ali to nikada nije bilo dobro razmišljanje. Zaista je ovo skandalozno, gubi smisao, a trebalo je da bude dodatni motiv za sportiste koji su velika otkrovenja na atletskoj sceni – kaže Korica.

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar