Radio Sport

Jedini sportski radio u regionu!

Dimitrijević i Jovanović najbolji paraolimpijci u Beogradu

BEOGRAD – Olimpijski šampion Željko Dimitrijević i osvajačica bronzane medalje na šampionatu Evrope Danijela Jovanović proglašeni su za najbolje sportiste Beograda sa invaliditetom u 2016. godini.
Dimitrijević je sa oborenim sopstvenim svetskim rekordom odbranio zlatnu medalju u bacanju čunja na Paraolimpiskim igrama u Riju, Jovanović je osvajala medalje na nekoliko nastupa u biciklizmu i bronzu na prvenstvu Evrope u paratekvondu, za šta su dodatno nagrađeni na svečanosti u Starom dvoru Skupštine Grada Beograda.
Za najbolju ekipu proglašen je atletski klub Pogledi, a među dobitnicima priznanja su Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za socijalnu zaštitu Skupštine Grada, Fakultet za sport i fizičku kulturu, Sportski savez Beograda, kompanije “Telekom” i “Miros”, Sportska redakcija RTS i list Sportski žurnal, dok je plaketa za životno delo uručena jednom od najuglednijih stonotenisera sa ovih prostora, i takmičaru i treneru, Zoranu Gajiću.
Nosilac organizacije tradicionalne svečanosti je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, dok je realizacija iste omogućena zahvaljujući razumevanju i podršci Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, čiji su predstavnici zajedno sa predstavnikom Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima i uručili priznanja sportistima.
Foto Tanjug/ J.Pap, ilustracija
Izvor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: