Dinamo protiv Balkanske lige, Hajduk i Rijeka još bez stava

Zagrebački Dinamo je prvi zauzeo stav protiv Balkanske lige, jer, kako je objavio, ne želi da igra u takmičenju sa klubovima iz bivše Jugoslavije, dok splitski Hajduk i Rijeka, za sada, ne žele da komentarišu moguće učešće.
UEFA je podržala osnivanje Balkanske lige, čak i spremila budžet za 24 tima, za takmičenje čija je ideja da startuje u septembru 2018. godine.
„Možemo samo načelno da kažemo kako je Dinamu prioritet hrvatska liga i da nas regionalna, pogotovo u formi koja se spominje u medijima, sa klubovima isključivo sa područja bivše države, jednostavno ne zanima“, izjavili su iz Dinama za hrvatski portal Indeks.
Iz Hajduka nisu hteli da pričaju o regionalnoj ligi, sve dok i zvanično ne dobiju informacije.
„Do ovog trenutka, sve što znamo je ono što čitamo u medijima. Niko nas nije kontaktirao u vezi sa regionalnim takmičenjima, niti nas je o tome obavestio Fudbalski savez Hrvatske“, poručili su iz Splita.
Rijeka, trenutni lider hrvatskog šampionata, kratko se oglasila rečima da će u narednim danima dati komentar o Balkanskoj ligi.
Hrvatski savez je dao saglasnost za ligu i poručio da će se prilagoditi savetima UEFA, dok je čelnik FS Makedonije Vasko Dojčinovski potvrdio je da su se svi savezi iz regiona dogovorili oko početka lige.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar