Dvojica Šibenčana i kako tvrde, najodanijih prijatelja Dražena Petrovića otkrili su povodom 52. godine od rođenja košarkaškog “Mocarta“ nove detalje o odnosu Divca i Dražena.
Dubravko i Fabijan Žurić su se na tu temu, iako nerado, oglasili u intervjuu za “Slobodnu Dalmaciju“.
List navodi da je “Fabo“, kako ga u Šibeniku zovu svi, svojevremeno bio i Draženov saigrač iz Šibenke, a do kraja života slavnog košarkaša, zajedno s bratom Dubravkom, i njegov najodaniji prijatelj.
On je uveren da između Divca i Dražena nije ni bilo pravog prijateljstva i da su priče koje su se u javnosti do sada pričale na tu temu zapravo bile lažne. S tim u vezi, pomenuo je i pontai dokumentarni film “Jednom braća“.
“Moram vam reći da o Draženu ne volim govoriti u medijima, puno toga je napisano i što nije tačno, a evo Dubre i ja ćemo vam sad reći pravu istinu o Draženu. Dubre i ja smo biološka braća, a Dražen je bio naš treći brat, Denis Erceg četvrti i Stojko Vranković peti brat.
I nema više!
Svi koji svojataju Dražena lažu, tako je laž i onaj film Vlade Divca ‘Jednom braća’, jer samo smo mi bili Draženovi istinski prijatelji i da snimamo film nazvali bi ga ‘Uvik braća“’, objašnjava Fabo.
On je zatim otkrio i da hrvatska zastava na Svetskom prvenstvu u Argentini, koju je Divac oteo jednom navijaču, nije bila pravi razlog prekida prijateljstva između Divca i Petrovića.
“Taj film je napravljen, hvalili su ga, ali tamo puno toga nije istina, evo vam samo jedan detalj, znate li zašto su se posvađali Dražen i Divac?
E nije zbog zastave, to je priča za novine, a sad ću vam ispričati pravu istinu: na utakmici je došlo do naguravanja, Dražen je pao na parket, a Divac ga je nagazio patikom, Dražen ga je junački opsovao i od tada se prekinulo njihovo ‘veliko’ prijateljstvo.
Dakle, niti je to bilo veliko prijateljstvo, niti je zastava bila problem, to nas boli jer se Divac stalno spominje kao veliki Draženov prijatelj, a to nije istina“, poručio je Fabo.
Izvor i foto

Translate »