Dobar start srpskih rukometašica sa novim selektorom

Dobar početak rukometašica – Devojke su opravdale poziv i poverenje. Reagovale su na moje ideje. Rano je za ocenu o novinama koje uvodimo, rekao je selektor Ljubomir Obradović posle pobede nad Crnom Gorom

Ženska reprezentacija Srbije odigrala je dvomeč sa selekcijom Crne Gore u Beogradu. Izabranice selektora Ljubomira Obradovića pokazale su kvalitet na njegovom debiju pobedivši u drugom meču 31:24, dok je prvi duel u SC „Voždovac“ završen bez pobednika – 31:31.

Selektor Ljubomir Obradović, zadovoljan je postignutim u dve utakmice sa Crnogorkama:

– Nismo bili kompletni bez Radosavljević i Rabate Milošević na levom krilu, Lekić i tri devojke iz Francuske. Devojke su opravdale poziv i poverenje. Reagovale su na moje ideje. Rano je za ocenu o novinama koje uvodimo u odbrani i napadu, ali za početak mogu pohvalno da se izrazim. Optimista sam – rekao je Obradović.

Reprezentativke će nastaviti sa treninzima u Beogradu do četvrtog juna, kada sledi odlazak u Sloveniju i dvomeč sa domaćinom (četvrti i peti jun). Tamo će se reprezentaciji priključiti Jovana Stoiljković i Slađana Pop Lazić, dok je Marija Čolić morala da otkaže dolazak zbog povrede.

Odlazak u Padovu planiran je za 9. jun, gde je dan kasnije prvi meč u kvalifikacijam za SP 2017 sa Italijankama. Četiri dana kasnije je revanš u Nišu, da bi se reprezentativna akcija završila prijateljskim duelom Hrvatske i Srbije u Virovitici 16. juna u znak obeležavanja 60 godina od prvog Svetskog prvenstva za žene održanog u tadašnjoj Jugoslaviji 1957. godine na kome je osvojena i prva medalja – bronzana.

SRBIJA- CRNA GORA 31:31 (13:15)
Srbija: Kolundžić 2, Graovac 2, Nikolić, Rančić 7, Janjušević 1, Milojević 3, Damnjanović 1, Georgijev 4, Lavko 7, Lojpur, Obradović, Krpež-Šlezak 1, Kuridža 3, Dmitrović.
Crna Gora: Hasanić, Babović, Konatar, Jauković 11, Brnović, Knežević, Ujkić 3, Malović 1, Premović, Pavićević 1, Ramusović 1, Klikovac, Mehmedović 8, Despotović 1, Raičević 3, Grbić 2, Božović.

SRBIJA- CRNA GORA 31:24 (16:13)
Srbija: Kolundžić, Graovac, Nikolić 4, Rančić 4, Janjušević 1, Milojević 1, Damnjanović 3, Georgijev 1, Lavko 5, Lojpur 2, Obradović 4, Krpež-Šlezak 2, Kuridža 2, Dmitrović 2.
Crna Gora: Hasanić, Babović, Konatar, Jauković 3, Brnović 3, Knežević, Ujkić 3, Malović 2, Premović, Pavićević 1, Ramusović, Klikovac 3, Mehmedović 2, Despotović 1, Raičević, Grbić 2, Božović 4.

Izvor i foto Novosti

Započnite diskusiju

Ostavi komentar