Dogovorene izmene u Dejvis i Fed kupovima

Izmene se odnose na trajanje mečeva – Na sastanku Međunarodne teniske federacije u Indijan Velsu dogovorene izmene u Dejvis kupu i Fed kupu koje će biti ozvaničene u avgustu. Uz skraćenje trajanja mečeva, smanjen je i broj dana tokom kojih će se oni igrati.
„Na sastanku u Indijan Velsu Upravni odbor ITF jednoglasno je podržao paket sveobuhvatnih reformi u Dejvis kupu i Fed kup takmičenju“, navodi se u saopštenju Međunarodne teniske federacije.
„Promene uključuju igranje mečeva u Dejvis kupu u najviše tri seta, a ne u pet kako je do sada bio slučaj“, naveo je ITF.
Osim te promene skratiće se i vreme trajanja duela, umesto sa tri na dva dana, kao što je sada slučaj u Fed kup takmičenju.
Proteklih meseci brojni teniseri, uključujući i Novaka Đokovića, koji je predsednik Unije profesionalnih tenisera, kritikovali su sistem takmičenja u Dejvis kupu. Nadležni iz Međunarodne teniske federacije poslušali su njihov glas i na sastanku u Indijan Velsu dogovorili promene koje bi uskoro trebalo da stupe na snagu.
Sve promene trebalo bi da budu ozvaničene u avgustu, a u međuvremenu će zahtevati i formalno glasanje kako bi bile odobrene.
Izvor i foto: RTS

Započnite diskusiju

Ostavi komentar