Đorđević: Želim zlato na EP, to sam rekao i igračima

MINHEN – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je glavni cilj na Evropskom prvenstvu 2017. godine osvajanje zlatne medalje.
„Moramo da budemo mentalno spremni i izuzetno posvećeni jer to dugujemo navijačima i sebi. Verujem da ćemo biti pravi, želimo zlato i to svi moji igrači znaju“, rekao je Đorđević za sajt FIBA.
Đorđević nije želeo previše da komentariše rivale Srbije u grupnoj fazi šampionata Evrope – selekcije Turske, Rusije, Velike Britanije, Letonije i Belgije.
„Idemo od utakmice do utakmice. Za nas će prvi duel na prvenstvu biti najvažniji u istoriji srpske košarke, a onda svaki sledeći još bitniji“, poručio je selektor „orlova“, sa kojima je osvojio srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.
Prema njegovim rečim dobra stvar za reprezentaciju Srbije je što neće morati da menja gradove tokom turnira koji se održava u četiri zemlje jer se završnica igra u Istanbulu, u kojem će biti i u grupnoj fazi.
„Očigledno je da je to samo jedan detalj, ali će pomoći. To nas sprečava adaptacije i putovanja, kako nas, tako i navijača. Uopšte nije loše. Znamo koliko nas dug put čeka“, poručio je Đorđević.
Evropsko prvenstvo igra se od 31. avgusta do 17. septembra naredne godine, a titulu brani Španija.
Foto Tanjug/D.Stanković, arhiva
Izvor

Započnite diskusiju

Ostavi komentar