Druga pobeda Srbije protiv Australije, sledi i treći okršaj u Kragujevcu

Još jedna pobeda – U sjajnoj atmosferi, pred punim tribinama bazena u Kruševcu Srbija je u humanitarnoj utakmici i drugi put savladala Australiju, posle niških 14:5 u Kruševcu je bilo 12:8

Srbija – Australija 12:8 (3:0, 4:3, 3:2, 2:3)

Kruševac – Bazen: SC Kruševac. Gledalaca: 1.500. Sudije: Stanojević (Srbija) i Hodžer (Australija). Igrač više: Srbija 5 (2), Australija 5 (1). Peterci: Srbija 2 (2).

SRBIJA: G. Pijetlović, Lazić 1, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Vico 1, Ubović 1, Subotić 1, Jakšić, Filipović 4, Vasić 1, S. Mitrović 2, Dobožanov, Drašović, Stojanović 1. Selektor: Dejan Savić.

AUSTRALIJA: Slejd, Holis 1, Put, Kajes 2, Pauer 1, Fanon, Gilhrist 1, Ford 1, Janger 1, Nikolas 1, Ford, Edvard, Hrisantmos, Kremers, Kerns. Selektor: Elvis Fatović.

 

Srbija je i u drugoj od tri pripremne utakmice ubedljivo pobedila jedan novi australijski tim. Posle slavlja u Nišu (14:5) usledila je i pobeda u Kruševcu, a sutra u Kragujevcu (19 časova) dve selekcije će odigrati treći meč.

U sjajnoj atmosferi, pred punim tribinama bazena u Kruševcu Srbija je u humanitarnoj utakmici i drugi put savladala Australiju. Razlika u kvalitetu učinila je da to bude dobar trening za obe ekipe. Srbija je do kraja druge četvrtine dominirala odbranom imala 5:0. Tek u 13. minutu su rivali postigli pogodak.

Od tada se igralo na mahove. Australija je kako tako uspevala da drži ritam ali je sve zavisilo od raspoloženja naših igrača pre svega efikasnog Filipovića. Pred posldnji deo Srbija je vodila 10:5. Tada je došlo do opuštanja, Australija je smanjila na 10:7, propustila igrača više da bi tada Filipović rešio sve dileme.

Čast mi je što sam ponovo tu i što igram sa sjanim igračima, dajem sve od sebe i želim da budem i dalje u krugu reprezentativnih kandidata. nije me bilo od kraja 2014. i zato je razumljivo što sam prezadovoljan – rekao je Dušan Vasić strelac prvog gola na utakmici, koji se na ovim utamicama posle tri godine vratio među reprezentativne kandidate.

Izvor i foto Sportski žurnal

Započnite diskusiju

Ostavi komentar