Đukić u idealnoj postavi kvalifikacija

Partije protiv Poljske i Belorusije desno krilo uvrstile u najbolju sedmorku uvodnih mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
Činjenica da igra u šampionu Evrope Vive Kilceu kao i da su na suprotnoj strani terena bila osmorica saigrača i trener Talant Dušebajev izgleda da je dodatno inspirisala Darka Đukića da protiv Poljaka u Gdanjsku leti po terenu.
Postigao je sedam golova iz isto toliko pokušaja.
I u bolnom porazu u Nišu od Belorusa, tri dana kasnije, je bio jedna od svetlijih tački državnog tima, postigao osam pogodaka.
Igre u ta dva meča obezbedila su mu mesto u idealnoj sedmorci prva dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018.
– Nisam imao neku posebnu inspiraciju, više nisam znao kako da se ponašam. Moja prednost je bila u tome što ih poznajem, znam kako razmišljaju, igraju, ali istovremeno i teška jer igram protiv prijatelja saigrača, trenera, a opet treba da pomognem mojoj reprezentaciji. Pomešana osećanja – priča Đukić.
Obično igrači kada igraju protiv selekcija zemalja u kojima su angažovani ne odigraju na tako visokom nivou:
– Verovatno zato što ih optereti ta činjenica, izgore u želji… A, ja nisam razmišljao u tom smeru, samo sam se trudio da odigram najbolje što umem i sve je na kraju i po reprezentaciju i po mene ispalo dobro.
Protiv Belorusije rezultatski nije bilo tako, ali ste opet dobra Vaša partija?
– Još jedna teška utakmica za mene jer sam igrao u rodnom gradu. Bilo je straha, želje… Svega po malo, samo je pobeda izostala. Bilo bi bolje da sam i odigrao loše, a da smo pobedili, ali bili smo preumorni, jedna postava je praktično odigrala 120 minuta za četiri dana još smo i olako ušli u taj meč…
Kvalifikacije se nastavljaju u maju, a Vi ste već prionuli na posao u klubu. Očekuju vas dva gostovanja u Ligi šampiona?
– Krenuli smo na mini balkansku turneju, sutra smo u Skoplju, potom u ponedeljak krećemo u Zagreb sa kojim ukrštamo koplja u sredu… Narednih desetak dana ćemo provesti u putu i utakmicama, u nekom trenutku verovatno nećemo znati gde smo zaspali, a gde se budimo. Ali, sve je to sastavni deo života.
Meč sa Vardarom je derbi, vaš tim im samo jedan praz i to od Levena, dok je Vardar izgubio u Zagrebu?
– Teška i važna utakmica jer je to praktično bitka za prvo mesto u grupi. U prednosti smo jer se druga utakmica igra kod nas. Ne, ni u Zagrebu neće biti ništa lakše, jer je tim posle loših rezultata na startu, serije poraza promenio trenera i odmah slavio protiv Vardara, a nedavno i protiv hrvatske reprezentacije u EHF nedelji. Ali, Vive Kilce, uvek ide da pobedi. Posle ovih utakmica će da nam se priključi i Jurecki, pa će i to biti prednost na našoj strani – tvrdi ovaj Nišlija letos pristigao u redove šampiona Evrope.
Najbolja sedmorka kvalifikacija
GOLMAN: Martin Galija (Češka)
LEVO KRILO: Temu Tamninen (Finska)
LEVI BEK: Timoti Ngesan (Francuska)
SREDNJI BEK: Džim Gotfridson (Švedska)
DESNI BEK: Aleks Dušebajev (Španija)
DESNO KRILO: Darko Đukić (Srbija)
PIVOT: Marijus Mokanu (Rumunija)
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar