Enigma Isaljova: Zimus ga „trejdovali“, sad ga vraćaju?!

0
307

Turski internacionalac Ersan Iljasova je prvih osam sezona NBA karijere proveo u jednom timu, Milvoki Baksima, a ovih dana predstoji mu čak šesta selidba u poslednje dve i po godine * Može se reći da se 30-godišnji krilni centar od leta 2015. kreće brzo i nepredvidivo kao kugla u fliperu.

Iljasova je u ponedeljak sporazumno raskinuo ugovor sa Atlanta Hoksima, kako bi pojačao Filadelfija Sikserse, koji za razliku od Atlante, imaju velike ambicije u nastavku sezone.

Preduslov za to bio je da „Fila“ napravi jedno slobodno mesto u timu od 15 igrača, a u sredu je to i učinila, otkupivši ugovor Trevora Bukera, validan do kraja tekuće sezone.

ILJASOVA NA „ISPITU“

Siksersi i Hoksi će se do kraja regularnog dela sezone sastati još dva puta, 30. marta i 10. aprila. Mada će imati vremena za adaptaciju, Iljasovu bi trebalo razumeti ako u tim mečevima napravi i neku grešku u dodavanju!

Veteran čija igra se bazira na poentiranju iz reketa i skoku, prema informacijama novinara ESPN Adrijana Vojnarovskog, takođe ima ponude timova koji se bore za plasman u plej-of, pa treba očekivati i njegovo brzo „udomljavanje“.

I dok Buker nije bio neophodan Siksersima, pored centara kao što su Džoel Embid, Rišon Holms i Amir Džonson, Iljasova će im dobro doći kao dopuna Dariju Šariću, na poziciji „četvorke“ koja širi igru šutom za tri poena.

U tom smislu ove transakcije itekako imaju smisla, ali se postavlja pitanje zašto je onda februara 2017. Filadelfija istog tog Iljasovu dala Atlanti za brazilskog centra Tijaga Splitera, koji je u međuvremenu završio karijeru zbog povrede kuka?!

PET TREJDOVA ILJASOVA

Jun 2015.

iz Milvokija u Detroit za Kerona Batlera i Šona Vilijamsa.

Februar 2016.

iz Detroita u Orlando
 sa Brendonom Dženingsom za Tobajasa Herisa.

Jun 2016.

iz Orlanda u Oklahomu sa Viktorom Oladipom i pravima na Domantasa Sabonisa za Serža Ibaku.

Novembar 2016.

iz Oklahome u Filadelfiju
 uz uslovni pik prve runde za Džeremija Grenta.

Februar 2017.

iz Filadelfije u Atlantu
 za Tijaga Splitera i zaštićeni pik druge runde

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here