Evropska atletika briše „Beogradski maraton“ iz kalendara!

0
359

Evropska atletika zbog neizmirenih obaveza prema učesnicima marataona izbrisala iz kalendara ovu trku koja je ponos grada

Atletski savez Srbije obavestio je Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Republike Srbije da je Beogradski maraton izbrisan iz Evropskog Atletskog kalendara!

Kako se navodi, Evropska atletika se odlučila na ovaj potez zbog neisplaćenih obaveza i nagrada učesnicima ove manifestacije koji se ne rešavaju poslednjih godina.

Nakon više upozorenja i ostavljanja priličnog prostora preduzeću “Beogradski maraton”d.o.o. da ova dugovanja izmire i nagomilane sporove reše, ništa nije urađeno po ovom pitanju.

– Zbog toga su pritužbe Evropskoj Atletici na organizatora ovog međunarodnog takmičenja od strane takmičara i njihovih menadžera postale sve učestalije, što je rezultiralo oduzimanjem EA sertifikata i brisanjem iz EA kalendara – stoji u odluci Evropske Atletike.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Generalni sekreatr ASS Slobodan Brankovićje istakao da savez ne može da se uključi u organizaciju Maratona:

Obaveštavamo vas da ASS zbog svega gore navedenog, ali i brojnih problema u pogledu pravdanja budžetskih sredstava koje su Beogradskom maratonu isplaćivana preko računa ASS, neće više moći da posreduje u prenosu sredstava MOS-a Beogradskom maratonu i u ime Beogradskog maratona potpisuje Ugovor o finansiranju – stoji u dopisu ASS koji je potpisao Slobodan Branković, generalni sekretar ASS.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here