GUROVIĆ OKUPLJA JUNIORE: U Tursku sa Aranitovićem

Juniorska reprezentacija Srbije biće ponovo na okupu u decembru, pošto je FIBA odlučila da se Evropsko prvenstvo koje je zbog vanrednog stanja u Turskoj pomereno sa 7. avgusta, na 16. decembar.
Pripreme Orlića počeće 4. decembra, a ako ima nešto dobro u celom ovom pomeranju, to je svakako činjenca da će selektor Milan Gurović sada moći da računa i na Aleksandra Aranitovića, lidera ove generacije, koji se oporavio od povrede prednjih ukrštenih ligamenata, prošao je ceo period rehabilitacije, a nedavno je dobio i zeleno svetlo od lekara koji ga je operisao, da može da se uključi u puni trenažni proces.
Uz Aranitovića, na spisku selektora Milana Gurovića još su Boriša Simanić, Aleksa Uskoković, Stefan Đorđević i Stefan Momirov (Crvena zvezda MTS), Aleksa Radanov (FMP), Nikola Mišković, Novak Musić i Mihailo Jovičić (Mega Leks), Miloš Glišić, Danilo Petrović (Italija), Haris Ćućović (Slovenija), Aleksa Stepanović (BiH) i Dušan Beslać (Dinamik).
Kako se Evropsko prvenstvo igra usred sezone, FIBA je odlučila da ga skrati na sedam dana, pa zbog toga morala da promeni i sistem takmičenja. Za ovaj šampionat je izbačena druga runda, već se iz grupa pravo ide u četvrtfinale.
Ekipe su ostale podeljene u četiri grupe, po četiri tima. Posle tri kola, po prve dve selekcije iz svih grupa igraće četvrtfinale. Ostali će razigravati za plasman od 9. do 16. mesta i opstanak u A diviziji. U oba slučaja, ukrštaju se A i B, odnosno C i D grupa.
Pet najboljih sa ovog takmičenja, izboriće plasman na Svetsko prvenstvo koje će se igrati sledećeg leta – od 1. do 9. jula – u Kairu.
Podsećamo, Orlići su u D grupi sa: Francuskom, Slovenijom i Rusijom. U C grupi, sa kojom se ukršta naša, su: Letonija, Bosna i Hercegovina, Izrael i Litvanija.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar