'Hispano ekspert' – Znate li kakav je sada Radonjićev skor sa Špancima?

Za tri i po godine vođenja Crvene zvezde Dejan Radonjić je ostvario mnogo značajnih rezultata među kojima su i pobede nad španskim klubovima koje su postale zaštitni znak crnogorskog stručnjaka.
Jedan od najosporavanijih trenera na našim košarkaškim prostorima uspešno se u poslednje tri i po godine bori sa pozitivnim i negativnim kritikama kojima biva obasipan u zavisnosti od rezultata tima koji vodi.
Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić uspeo je da za tri i po godine kao trener Crvene zvezde osvoji dve titule u regionalnoj i domaćoj ligi ali i da beogradski sastav povede do istorijskog uspeha u Evroligi.
Crvena zvezda je sa Dejanom Radonjićem na čelu pravila iskorak svakoj narednoj sezoni u Evroligi pa je tako u prethodnom izdanju takmičenja dogurala do plej-ofa što je uspeh koji se neće tako lako ponoviti nakon promene formata.
Jedan od zaštitnih znakova Dejana Radonjića u poslednje tri i po godine postali su i mečevi sa španskim klubovima, pa su mnogi okarakterisali Radonju kao eksperta za ekipe koje dolaze sa Pirinejskog poluostrva.
Crveno-beli su sa Dejanom Radonjićem na čelu do sada odigrali 17 takmičarskih utakmica protiv klubova iz ACB lige, a učinak je više nego impresivan.
Crvena zvezda je dobila 12 od 17 utakmica i može da se pohvali time da je barem jednom savladala svaku od španskih ekipa sa kojima je igrala, a među njima su Real Madrid, Barselona, Valensija, Bilbao, Unikaha i Baskonija.
Samo su prva dva navedena, ujedno i najveća španska kluba uspela da ostvare bolji skor u mečevima sa Zvezdom, dok Valensija, Unikaha, Bilbao i Baskonija ne znaju za pobedu protiv „hispano eksperta“.
Zvezdin trener najviše je zadužio Baskoniju koja je doživela sva četiri poraza u susretima sa Radonjićevim timom, dok je jučerašnja pobeda nad Barselonom bila prva u trećem međusobnom meču dva kluba.
Jasno je da ovakav skor nije slučajan što potvrđuju i ranije glasine koje su Dejana Radonjića povezivale sa španskim klubovima. Očito je da su klubovi iz ACB lige shvatili da će prestati da gube od Zvezde onda kada Dejan Radonjić bude na klupi jednog od njih.
Učinak Dejana Radonjića u susretima sa španskim klubovima:
vs Baskonija 4-0
vs Valensija 2-0
vs Bilbao 2-0
vs Unikaha 2-0
vs Barselona 1-2
vs Real Madrid 1-3
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar