Hrvati i Čilić se žale: Del Potro je zbog ovog poteza mogao da bude diskvalifikovan! (VIDEO)

Hrvati i Čilić ističu da je trenutak u četvrtom setu pri rezultatu 40:40, kada je Argentinac burno reagovao ka sudiji, mogao da bude presudan da “Salatara“ ostane u Zagrebu
Ne stišava se euforija u Argentini, kao ni ”kuknjava” u Hrvatskoj posle neverovatnog finala Dejvis kupa u Zagrebu. Junak ”Gaučosa” bio je Huan Martin Del Potro, koji je posle epskog preokreta uspeo da savlada Marina Čilića u četvrtom duelu, iako je gubio sa 2:0 u setovima, a najbolji hrvatski teniser igrao kao u transu.
Ipak, tada je došlo do velikog preokreta i Del Potro je podigao nivo igre i na kraju došao do pobede koja je i prelomila pobednika ovog duela i Argentini doneo prvu titulu u Dejvis kupu.
Hrvati u analizi meča sa Čilićem ističu da je jedan od bitnijih momenata bio trenutak u 4. setu, pri rezultati 4:4. Del Potro je bio na servisu, poveo sa 40:0, ali je Čilić izjednačio na 40:40. Posle toga je Del Potro pred naredni servis napravio nešto dužu pauzu, zbog čega ga je sudija opomenuo.
Argentinac je odmah posle toga došao do servis-vinera, a tada je proradila i južnoamerička vrela krv. Del Potro se okrenuo ka sudiji, a zatim ga opsovao, prema rečima hrvatskih novinara. Sam Čilić takođe se požalio na taj trenutak.
– To je moglo rezultirati i diskvalifikacijom – rekao je Čilić.
Taj trenutak možete videti na 27:30 u priloženom videu najvažnijijih trenutaka duela:
VIDEO
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar