Splitski Hajduk je saznao kaznu za uvredljivo skandiranje, nepročitanu poruku podrške sudiji Brunu Mariću, bakljadu i izlazak na teren u majicama koje nisu prijavljene HNS-u na meču sa Splitom
Hajduk mora da platiti najveću kaznu ove sezone 50.000 kuna (oko 7.000 evra), a dobio je i poslednje upozorenje pred pražnjenje tribina Poljuda.
Navijači Hajduka su na meču sa Splitom (1:2) skandirali „Mariću Srbine, čakija ti ne gine“, parolu upućenu sudiji Brunu Mariću koga su nekoliko dana pre toga navijači splitskih bilih pretukli.

  • Nedopustivo je da se klub tokom utakmice nije ogradio od pretnji, rasizma i baklji koje su upadale u teren. Posebno jer je Hajduk povratnik u greškama – rekao je disciplinski sudija Pavičić.

Hajduk se nije uključio u HNS-ovu kampanju podrške sudiji Brunu Mariću, koji je prošlog vikenda pretučen u Stobreču. U to ime arbitri su na utakmicama prošlog kola nosili majice s natpisom „Crveni karton nasilju, svi za jednog jedna za sve“, a Hajdukovi čelnici za derbi sa Splitom udarili su kontru Savezu porukom „Stop nasilju u hrvatskom fudbalu“.
Interesantno je da su čelnici splitskog kluba na čelu s predsednikom Kosom susret pratili s navijačima na tribini, odakle su uzvikivane pretnje Mariću i ostalim sudijama.
Rijeka i Osijek kažnjeni su zbog uzvika navijača „Za dom spremni“. Osijek će platiti 20.000 kuna jer su njihovi navijači bili inicijatori i nije im prvi put, a domaćin Rijeka 10.000.
Izvor i foto

Translate »