Hukić: Kučer je razbijač, ali to me motiviše

Drago mi je da ću u ring samo osam nedelja posle razočaravajućeg odustajanja mog ranije planiranog protivnika Ovila Mekenzija – rekao je prvak sveta u kruzer kategoriji
Prvak sveta u kruzer kategoriji Muamer Hukić rekao je da je njegov rival u meču za titulu u verziji IBO Dmitro Kučer snažan bokser i da ga ta činjenica dodatno motiviše.

  • Drago mi je da ću u ring samo osam nedelja posle razočaravajućeg odustajanja mog ranije planiranog protivnika Ovila Mekenzija. Bio sam potpuno spreman za taj meč, a onda sam treninge prilagodio Kučeru. Iskreno, mislim da je Ukrajinac mnogo jači borac, ali to je motiv više – izjavio je Hukić, navodi se njegovom sajtu (www.marco-huck.de).

Meč za titulu svetskog prvaka u kruzeru (do 90,719 kilograma) između aktuelnog šampiona Hukića i Britanca Mekenzija trebalo je da bude održan 24. septembra u Frankfurtu, ali je otkazan zbog bolesti izazivača.
Hukićev novi rival Kučer zvanični je šampion Evrope, a njih dvojica boksovaće 19. novembra u Hanoveru. Kučer (32) je postao evropski prvak 10. juna u Londonu, posle pobede nad Encom Makarinelijem iz Velike Britanije.

  • Kučer je u svojoj poslednjoj borbi nokautirao Makarinelija u prvoj rundi i postao evropski šampion. Razbijač je, može sve da reši jednim udarcem – ocenio je Hukić.

Ovaj tridesetjednogodišnji Novopazarac nastupa pod nemačkom zastavom kao Marko Huk, a u prethodna 43 duela ostvario je 39 pobeda (27 nokautom), nerešen ishod i pretrpeo je tri poraza.
Kučer je u 26 borbi zabeležio 24 pobede (18 nokautom), uz po jedan nerešen meč i poraz.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar