Srpski teniser Novak Đoković suočava se sa velikim pritiskom na startu 222. nedelje na vrhu ATP rang liste pošto su na zvaničnom sajtu Tura objavljene kalkulacije prema kojima bi Endi Marej mogao da ga „detronizuje“ do 7. novembra.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je u ponedeljak svoju 222. nedelju na vrhu ATP rang liste ali će u nastupajućem periodu biti na velikom iskušenju da tu poziciju zadrži.
Nakon što je objavljen poredak na početku tekuće nedelje, na zvaničnom sajtu ATP tura pojavila se vest koja se tiče Endija Mareja i njegovog pohoda na mesto koje trenutno drži Novak Đoković.
Pod naslovom „Marej nastavlja pohod na vrh turnirom u Beču“, urednici zvaničnog sajta ATP tura objašnjavaju kako bi Britanac mogao da se domogne prvog mesta na svetskoj rang listi već do 7. novembra.
Trenutno drugi teniser sveta mogao bi da preuzme prvo mesto na ATP rang listi već 7. novembra, a to bi se dogodilo ukoliko osvoji turnir u Beču i Masters u Parizu, pod uslovom da Novak Đoković ne uđe u finale pariskog Mastersa.
Ukoliko se pitate kako je moguće da dođe do smene na vrhu ATP liste pre završnog Mastersa u Londonu, evo odgovora.
Trenutna razlika između Novaka Đokovića i Endija Mareja iznosi 2.415 bodova s tim što se bodovi osvojeni na prošlogodišnjem završnom Mastersu brišu nakon Mastersa u Parizu.
Kada to uzmemo u obzir, možemo da kažemo da prednost Novaka Đokovića u odnosu na Endija Mareja iznosi 1.085 bodova što je cifra do koje se dolazi kada oduzmete ono što su dvojica tenisera osvojila prošle godine u Londonu.
U takvoj konstelaciji stvari Endi Marej treba da osvoji turnire u Beču i Parizu i da Novak Đoković ne uđe u finale Mastersa u glavnom gradu Francuske, pa bi Britanac 7. novembra izbio na čelo ATP rang liste sa 10.585 bodova.
Srpski teniser bi u ovakvoj postaci stvari pao na drugo mesto sa 9.960 bodova, ali bi već na završnom Mastersu imao novu šansu da se vrati na prvo mesto i godinu završi kao svetski broj jedan.
Izvor i foto

Translate »