Impressum

Najstariji sportski list na Balkanu „Sport” nastao je 5. maja 1945. pod imenom „Fiskultura”. Posle godinu dana menja ime u „Naš sport”, od 14. jula 1952. je deo “Borbine” kuće, promenio je ime u „Sport” i štampao se na velikom formatu. Rastao je i u novinskog giganta izrastao Jugoslovenski sportski list „Sport”. U početku je izlazio jednom, tri, pa četiri puta nedeljno, marta 1962. postao je dnevni list jer je izlazio šest puta nedeljno, osim petkom, a od oktobra 1967. svakodnevno se pojavljuje na kioscima. Sportski list „Sport”, prepoznatljiv, s jasnom i čvrstom koncepcijom i postao jedan od najuglednijih evropskih sportskih dnevnika.
Od 31. oktobra 2002. „Sport” je bio deo Kompanije NOVOSTI.
„Sport” je udario temelje modernom sportskom novinarstvu. Iz njegove radionice izašlo je mnogo talentovanih novinara koji su perom branili i podizali ugled jugoslovenskog sporta. Tekstovi i stavovi „Sporta” bili su merilo vrednosti i putokaz za sportiste, klubove, saveze.
Među glavnim urednicima „Sporta”, bili su novinarski asovi kao što su Radivoje Marković, Milan Kovačević, Jovan Šćekić, Nikola Kapetanović, Ljubomir Lovrić, Borislav Šolaja, Miša Vasiljević, Ilija Borovnjak, Zoran Milović i drugi.
Više od šest decenija života novina privilegija je samo retkih na evropskim prostorima. „Sport” je znamenje među srpskim novinama. Između rođendanske 1945. i današnjih dana, između „Fiskulture” kao prvobitnog naziva i „Sporta” kao znamenitog simbola sportskog novinarstva, između onih početnih 500 dopisa podeljenih uglavnom onima koji će po zadatku voditi sport i ukupno dosad štampanih preko milijardu i dvesta hiljada primeraka namenjenih prevashodno onima koji u sportu nalaze radost, prohujao je jedan uzbudljiv život.
Čitao se „Sport” na svim kontinentima i imao armiju od 600 dopisnika. Uvek prepoznatljiv, s jasnom i čvrstom koncepcijom. Bio je u svetu jedan od retkih specijalizovanih dnevnika sa čak devet regionalnih izdanja. Bio je u jednom trenutku jedan od pet najtiražnijih listova u zemlji. Tiraž „Sporta” u onim „zlatnim vremenima”, osamdesetih godina XX veka, bio je 145.000 primeraka dnevno u proseku, sa pojedinim izdanjima koja su štampana i u neverovatnih 210.000 primeraka.
Dnevni sportski list „Sport” (sa nestankom Jugoslavije izgubio je i atribut „jugoslovenski”), udario je temelje modernom sportskom novinarstvu. Iz njegove radionice izašlo je mnogo vrsnih novinara koji su talentom i perom branili dostojanstvo svoje profesije i podizali ugled našeg sporta. „Sport” je bio učitelj i prosvetitelj. Tekstovi i stavovi „Sporta” bili su merilo vrednosti i putokaz za sportiste, klubove, saveze.
Među glavnim urednicima „Sporta”, bili su novinarski asovi kao što su Radivoje Marković, Milan Kovačević, Jovan Šćekić, Nikola Kapetanović, Ljubomir Lovrić, Borislav Šolaja, Miša Vasiljević, Ilija Borovnjak, Zoran Milović, Vojimir Jovšić i drugi.