INTERVJU Miljković za "Blic" o angažmanu u OSS: Gajićev poziv je i mene iznenadio

Ako je logičan sled događaja bio da se proslavljeni Vanja Grbić kandiduje za predsednika Saveza, Ivan Miljković kao potencijalni potpredsednik je iznenađenje! Još uvek profesionalni odbojkaš turske Halkbank Ankare dobio je poziv jednog od kandidata i bivšeg selektora Zorana Gajića, a kako otkriva za “Blic” – nije očekivao njegov poziv.

  • Sa Gajićem sam oduvek bio u kontaktu i razmenjivali smo mišljenja i poglede na sport i odbojku. Poziv i ideja su me zaista iznenadili jer nisam očekivao ovakav razvoj situacije u ovako kratkom periodu, iako su većinu stvari diktirala dešavanja u srpskoj odbojci – kaže Miljković za naš list.

Šta vam je Gajić rekao, zašto misli da ste baš vi idealni za to mesto?

  • Vidi me kao člana svog tima za kog misli da bi poznanstva, uticaj i poštovanje mogli da nastave uspešan trend OSS u našoj zemlji i inostranstvu.

S jedne strane ste vi i Zoran, s druge Vanja Grbić?

  • Ni Zoran Gajić ni Vanja Grbić nisu ni protivnici ni neprijatelji. Naš isti cilj je da se u svakom regionu naše države što više dece prijavljuje da trenira odbojku, a ne neki drugi sport, da se stvore uslovi da se što više srpskih trenera vrati iz inostranstva… Ne postoji sukob osoba, već isti cilj za koji svaki od kandidata ima demokratsko pravo da predloži svoj program, način kako će ga sprovesti i uz pomoć saradnika.

Da li ste razgovarali sa Vanjom na temu Saveza, iako ste na različitim stranama?

  • Jesam i delimo mišljenje oko mnogih stvari. Različiti pristupi određenoj ideji i njenom rešenju u ovom trenutku ne mogu nikako uticati na naš odnos. Razilaženje ne stvara protivnike.

Da li ste pre poziva Gajića, ili bilo kada tokom karijere, razmišljali o takvoj funkciji?

  • O funkcijama nikada nisam razmišljao, možda i zato što sam još u odbojci i kao igrač sam dosta pružio, a i dalje uživam u igranju. Međutim, apsolutno sam svestan da karijera jednog sportiste mora kad-tad da se završi. Želja da srpska odbojka nastavi uspešan rad sa što manje oscilacija je uvek prisutna i to ne samo kod mene već, verujte, i kod većine bivših igrača iz reprezentacije, posebno mislim na one koje su osvojili zlato na Igrama u Sidneju 2000.

Zašto mislite da je Gajić adekvatan za mesto predsednika?

  • Kao dugogodišnji odbojkaški radnik Gajić poznaje dosta dobro stanje unutar OSS, svakodnevne probleme s kojima se suočavaju klubovi, treneri, igrači i sudije, odnos OSS sa državom, CEV i FIVB. Mislim da uz pomoć ljudi koje želi u svom timu može nastaviti uspešnu organizaciju Saveza koja traje više od 20 godina, a za koju je zaslužan Aleksandar Boričić.

Ako postanete potpredsednik kako i da li će to uticati na Vašu igračku karijeru?

  • O tome ćemo razgovarati u zavisnosti od razvoja situacije u budućnosti.

(Sofija Marjanović)
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar