Istočno Sarajevo: Slavija spremna čeka „rudare“ iz Prijedora!

0
331

Iako je bilo planirano da, generalku pred start šampionata Republile Srpske, Slavija odigra u Foči, protiv tamošnje Sutjeske, od toga se odustalo * Loše vreme, ali i želja da se sačuva teren Sutjeske, za nastavak šampionata, uticali su na odluku Dragana Radovća, šefa stručnog štaba Slavije, te Miljana Radanovića iz Sutjeske, da se meč otkaže

-Mislili smo, obojica, da je to najbolja odluka. Na taj način se čuva teren u Foči, a i mi i oni smo odigrali dovoljan broj kontrolnih susreta. Mislim da moja ekipa aposlutno spremna ulazi u drugi deo šampionata. Nama je cilj ostao isti- plasman u Ligu za šampiona!! Blizu smo ostvrenju tog plana!!! U prvom kolu, u subotu  nam, u Istočno Sarajevo, stiže Rudar Prijedor i mislim da možemo sa optimizmom čekati taj susret – kaže Radović.

Umesto generalke u Foči, Radović je svoju ekipu odveo u Visoko i sa tamošnjom Bosnom, na veštačkom terenu, odigrao utakmicu. Poražena je Slavija sa 2:1, ali taj rezultat ne zabrinjava Radovića.

– Na teren sam poslao ovih 11: Butorović, Cicović, Antić, A. Pušara, Taušan, Milenković, Prutina, N. Pušara, Veljović, Popovac, Stojanović. Neću u me ču sa Rudarom moći računati, zbog kartona, na Marka Markovića, Dinu Haskovića i Lazara Babića. Nema kukanja i jadikovanja. Imam igrače koji će moći i morati nadoknaditi njihovo odsustvo. Što se tiče samog susreta u Visokom, zadovoljan sam. Bila je to dobra proba. Domaćin je pobedio, a moglo je biti i drugačije. Okrenuli smo se šampio natu. Igrači su dobili i malo vremena da se odmo re. Radili smo na veštačkoj travi. Ona je teška za mišiće, pa se nadam da će se fudbaleri imati koristi od male pauze  i na našem terenu protiv Rudar Prijedora krenuti svom silinom. Ne pretim, naravno, gostima, ali očekujem sva tri boda. Igramo kući, pred našim navijačima i normalno je da tražim bodove – kaže Radović.

Slavija se, inače, nalazi na četvrtom mestu, sa 27 bodova, a Rudar Prijedor je lider, sa 10 bodova više.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here