Istorijski uspesi našeg skijaša: Zlato i srebro Marka Vukićevića u Val Gardeni

Najbolji srpski skijaš Marko Vukićević (24) ostvario je istorijske rezultate na dve FIS trke spusta u italijanskoj Val Gardeni.
U prvoj trci na čuvenoj stazi „Saslong”, na kojoj se voze trke Svetskog kupa, pobedio je u konkurenciji 140 takmičara iz 14 zemalja, za šta je zaradio rekordnih devet FIS bodova, što će ga na narednoj svetskoj rang-listi približiti plasmanu u prvih 50 na svetu! Drugu poziciju zauzeo je Nemac Manuel Šmit, a treću Švajcarac Urs Krinbil.

Na drugom spustu, održanom samo dva sata kasnije, Vukićević je ostvario drugi rezultat, pošto je u cilju samo Austrijanac Kristof Kren imao bolje vreme za 23 stotinke. Iza Vukićevića, na treću stepenicu pobedničkog postolja popeo se još jedan Austrijanac, Sebastijan Arc, aktuelni šampion ove zemlje u spustu.
Na trkama u Val Gardeni, nastupali su još Marko Stevović, Strahinja Stanišić i Rastko Blagojević pod vođstvom trenera Miloša Tomića i Ljubiše Ignjatović, čije rezultate i plasmane možete pronaći na linku ovog takmičenja:
Marko Vukićević će 30. novembra u pratnji trenera reprezentacije Miloša Tomića, startovati na zvaničnom treningu spusta za Svetski kup u Val Dizeru, a za vikend ga očekuju nastupi u superveleslalomu (petak), spustu (subota) i veleslalomu (nedelja).
(B.O.)
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar