JEDINA DAMA NA ČELU MUŠKOG KOŠARKAŠKOG KLUBA Lepa Josipa stvara veliki Spartak

Subotičani su naš jedini klub koji na čelu ima damu! U razgovoru za “Blic” Josipa Ivanković je istakla da je ponosna na košarkaše zbog plasmana u završnicu Kupa Radivoja Koraća i da se nada još većim uspesima u budućnosti.

Retkost je da je žena na čelu kluba, i to u muškoj košarci. Pretežno se jači pol nalazi na poziciji rukovodioca, ali u gradiću na severu Srbije to nije slučaj. Sve i dalje deluje nestvarno, ali dosadašnji trud donosi velike rezultate… San da se jednog dana ponove mečevi protiv Crvene zvezde i Partizana i dalje živi. Upravo zahvaljujući predsednici Spartaka i ekipi ljudi koje je okupila u Subotici.

Šta je presudilo da uđete u svet košarke?

– Presudila je želja da se pomogne klubu koji je bio pred gašenjem pošto su više od osam meseci tražili predsednika. Više me je to vodilo, a posle sam se vezala za košarku – kaže Josipa Ivanković za “Blic”.

Sanja da jednog dana Zvezda i Partizan ponovo igraju u Subotici

Foto: Promo
Sanja da jednog dana Zvezda i Partizan ponovo igraju u Subotici

Kakvu komunikaciju imate sa igračima?

– Imamo skoro porodični odnos, smatram da je to i donelo uspeh. Razgovori, viđanja… Često mi se obraćaju i za druge probleme, nevezane za naš posao.

Nekoliko puta mesečno organizujemo neformalne večere, odlazak u pozorište, kuglanje, pivo

Foto: Promo
Nekoliko puta mesečno organizujemo neformalne večere, odlazak u pozorište, kuglanje, pivo

U Košarkaškoj ligi Srbije Spartak se nalazi u samom vrhu. Da li ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima?

– Naravno da jesam, posle više od 20 godina su naši igrači izborili plasman u završnicu Kupa Radivoja Koraća. Borili smo se za opstanak, a danas smo na trećem mestu u našem prvenstvu. Ovo je uspeh celog tima, veoma sam ponosna! Tu smo gde jesmo jer zajedno radimo srcem.

Nasmejana lica govore sve: Predsednica u društvu košarkaša Spartaka

Foto: Promo
Nasmejana lica govore sve: Predsednica u društvu košarkaša Spartaka

Kup nije mala stvar, nije ni trenutno stanje na tabeli. Ali kakvi su, zapravo, planovi za budućnost?

– Uvek sam imala velike planove u svom životu, pa sada imam i za naš klub. Spartak zaslužuje da se vrati na grane od pre 20 godina. Sada najviše razmišljamo o predstojećem Kupu, ali naravno, postoji i san da jednog dana zaigramo u Superligi. Subotica zaslužuje da ima superligaša.

Foto: Promo

Često se sumnja u sposobnost žena u “muškom poslu”. Kako se snalazite u toj ulozi?

– Kada je žena u muškom poslu, skroz je normalna stvar da se sumnja u njen rad. Uvek dajem sve od sebe da svima koji sumnjaju svojim radom i trudom pokažem da nisu u pravu – zaključila je predsednica Spartaka.

Vodi igrače u pozorište, na kuglanje i pivo

Josipa nam otkriva da nije klasična predsednica.

– Trudila sam se da uvedem neke novine otkako sam došla, radila sam na tim-bildingu. Nekoliko puta mesečno organizujemo neformalne večere, odlazak u pozorište, kuglanje, pivo… – otkrila nam je Josipa Ivanković.

(Lola Stojanović)

Izvor

Započnite diskusiju

Ostavi komentar