Još tri zlata za Srbiju

Srpski strelci se sa vrlo kvalitetnog turnira vazdušnim oružjem u Rušama (Slovenija) vraćaju sa 17 medalja. Posle subotnjih devet, u nedelju su osvojili osam odličja, saopštio je Streljački savez Srbije.

Drugog dana takmičenja „pogodili“ su tri zlatne i pet bronzanih medalja. U pojedinačnoj konkurenciji zlatom se okitila Jasmina Milovanović (pištolj), a bronzane medalje osvojili su Jasminin brat Dimitrije Grgić (pištolj), Bobana Veličković (pištolj) i Tatjana Banjac (puška). U ekipnoj konkurenciji timovi Srbije pištoljem su se okitili zlatnim, a oba sastava puškom bronzanim odličjima.

Ukupan bilans srpskih strelaca je sedam zlatnih, tri srebrne i sedam bronzanih medalja.

Jedno od najuzbudljivijih takmičenja drugog dana bilo je finale pištoljem za dame. Skoro do samog kraja vodila je Japanka Satoko Jamada. Međutim, u završnici je počela da posustaje. Jasmina Milovanović je sigurnim gađanjem to znala da iskoristi, posle 22. dijabole preuzela čelnu poziciju koju je zadržala i u preostale dve serije. Sem Milovanovićeve i trećeplasirane Veličkovićeve u finalu su gađale još dve naše takmičarke. Zorana Arunović, koja blistala u subotu, kada je ubedljivo trijumfovala, je zauzela peto, a Brankica Zarić sedmo mesto. U kvalifikacijama najpreciznija je, sa 384 kruga, bila Arunovićeva.

Dimitrije Grgić je dominirao u kvalifikacijama vazdušnim pištoljem. „Ubio“ je odličnih 590 krugova, čime je izjednačio državni rekord osnovnog dela, koji je Andrija Zlatić postigao 2010. godine. U finalu je bio i u konkurenciji za zlato, ali tri „devetke“ u nizu u završnici su ga izbacili iz trke za sam vrh, pa je ponovio subotnji uspeh, kada je takođe bio treći.

Najmlađa među srpskim osvajačima medalja je juniorka Tatjana Banjac. Većim delom finala puškom za devojke, borbu za bronzu vodile su srpske takmičarke Tatjana Banjac i Dragana Todorović. Odlučivale su nijanse. Posle 20. serije, kada ispada četvrtoplasirana, Banjčeva je imala svega 0,3 kruga bolji rezultat od Todorovićeve, što je bilo dovoljno za bronzu.

U finalu puškom za muškarce gađao je Milenko Sebić, pobednik subotnjeg takmičenja, i zauzeo sedmu poziciju.

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar